Image
Johan A Gustavsson, ordförande för Aros Bostad.
Johan A Gustavsson, ordförande för Aros Bostad. Bild: Henrik Ekberg

Första AP-fonden ny storägare i Aros Bostad

Bolag Aros Bostad tar in 150 miljoner kronor från Första AP-fonden i en nyemission. Affären motsvarar ett totalt värde på bolaget på 1 100 miljoner kronor. Första AP-fonden köper även befintliga aktier av Aros Bostads huvudägare och äger efter affärerna 19,8 procent av stamaktierna och 19,5 procent av rösterna i bolaget.
Publicerad den 2 September 2019

Syftet med nyemissionen är att skapa förutsättningar för att ytterligare expandera Aros Bostads byggrättsportfölj genom värdeskapande förvärv, samtidigt som ägarbasen förstärks med ytterligare en välrenommerad institutionell ägare.

Johan A. Gustavsson, styrelseordförande i Aros Bostad:
– Vi välkomnar Första AP-fonden som en av Aros Bostads största ägare och ser fram emot att fördjupa de senaste årens samarbete ytterligare. Första AP-fonden har tidigare investerat betydande belopp i flera av Aros Bostads projekt. Vi ser mycket positivt på de nuvarande marknadsmöjligheterna och har för avsikt att gemensamt expandera bolaget.

Aros Bostads huvudägare Vencom Residential, Sultanen Invest och PRP Management kommer efter affärerna att kontrollera 59,2 procent av stamaktierna och 58,4 procent av rösterna.

Nyemissionen och förvärvet är villkorade av att Första AP-fonden genomgår och godkänns vid ägarprövning hos Finansinspektionen då Aros Bostad är en förvaltare av alternativa investeringsfonder under Finansinspektionens tillsyn, eftersom nyemissionen och förvärvet medför en väsentlig ändring av bolagets ägarkrets.

Kallelse till extra bolagsstämman offentliggörs separat idag och innehåller styrelsens förslag till beslut om nyemissionen samt förslag till val av ny styrelseledamot, varvid Johan Temse, Första AP-fonden föreslås väljas till ny styrelseledamot.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige