Image

Forsen får komplext infrastrukturuppdrag

Bolag Forsen sköter byggplatsuppföljningen när godsstråket genom Hallsberg växer.
Publicerad den 19 December 2016
Hallsbergs bangård. Bild: Trafikverket
Hallsbergs bangård.

Godsstråket genom Hallsberg ska gå från enkel- till dubbelspår för att öka kapaciteten och därmed möjligheten till fler miljövänliga gods- och persontransporter. Trafikverket har gett Forsen uppdraget att sköta byggplatsuppföljning för delen ”Bana”.

– Det är ett mycket komplext projekt, säger Lars-Eric Sjöberg, byggledare, Forsen. Vi ska sköta ombyggnationen med pågående verksamhet på bangården och tågtrafik till och från Hallsberg som är nordens största rangerbangård och hjärtat i svensk godstrafik.

Utbyggnaden ansluter till befintligt dubbelspår norrut mot Örebro och framtida dubbelspår söderut mot Degerön och Mjölby.

Projektet innebär bland annat att ett nytt spår anläggs för godsstråket mellan befintligt godsspår 105 och Västra Stambanan. Anläggandet av det nya spåret medför att en cirka 1,5 kilometer lång sträcka av Västra stambanans dubbelspår behöver flyttas söderut, utanför befintlig järnvägsmark. Andra åtgärder är anläggande av växlar och nya teknikbyggnader, servicevägar, stödmurar och skyddsräcken. En ny järnvägsbro för godsstråket anläggs. Projektet omfattar även bullerskyddsåtgärder i form av skärm och/eller vall, fönster och uteplatsåtgärder på fastigheter.

Uppdraget påbörjades 1 november 2016 och beräknas pågå till 1 november 2020.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Forsen AB på Branschguiden

Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på flera orter i Sverige. Våra medarbetare leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Vi hyllar olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer om Forsen AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteaffären – redan uppnått rekordvolym för transaktioner

Transaktioner Den enorma affären mellan Heimstaden och Akelius innebär att 2021 redan är ett rekordår vad gäller transaktionsvolym. Fastighetssverige tittar närmare på året som gått och faktorerna bakom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY