Image
FI vill se ökad transparens vid fastighetsaffärer och har tagit fram en lista med krav till bolagen.
FI vill se ökad transparens vid fastighetsaffärer och har tagit fram en lista med krav till bolagen. Bild: Wikimedia commons

FI vill se ökad transparens vid fastighetsaffärer – tar fram lista med krav

Transaktioner Finansinspektionen har i en rapport tagit fram en lista på vad som måste ingå när fastighetsbolagen informerar om fastighetsaffärer. Detta i syfte att öka transparensen.
Publicerad den 13 Juni 2024

Uppmaningen kopplas till pressmeddelanden om affärer som fastighetsbolagen skickar ut, med anledning av att de bedöms vara insiderinformation.

Förutom själva köpeskillingen, med information om avdrag för skatt med med mera, vill FI också bland annat se information om fastighetens hyresintäkt och hyresvärde samt det underliggande överenskomna fastighetsvärdet och fastighetsvärdet i relation till bokfört värde.

FI är av meningen att sådan information “bör" inkluderas, snarare än att den “ska" inkluderas.

– Det måste alltid göras en bedömning i det enskilda fallet. Men med det sagt har vi här tagit fram en vägledning för vad som oftast ska anses nödvändigt för att uppfylla de krav som finns, säger Olof Lüning, jurist på FI:s handelstillsyn, till Dagens industri.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige