Image

Fastout lanserar VR-tjänst

Bolag Drönarbolaget Fastout lanserar ett virtual reality-koncept som tagits fram tillsammans med Vasakronan.
Publicerad den 7 September 2016

- Vår ambition är att ligga i framkant med VR-tjänster inom vårt område. Med denna tjänstvisar vi framtidens sätt att använda 360 graders-vyer, säger Alexander Greidinger, vd på Fastout.

I mars i år inledde Fastout utvecklingen av en ny tjänst som bygger på virtual reality (VR) – en teknik som växer kraftigt över hela världen.

Nu presenterar Fastout ett första exempel som bygger på den senaste tekniken från Facebooks nya Oculus Rift-glasögon. Tillsammans med Vasakronan har en virtuell upplevelse skapats där användaren via drönarvyer kan navigera mellan olika områden och fastigheter i Kista.

Dessutom ges möjlighet att gå in i en av Vasakronans fastigheter och uppleva en interiör 360 graders VR-visning.

- Det dröjer inte länge innan VR för konsumenter slagit igenom på bred front. Och då ska Fastout ligga långt fram för att erbjuda riktigt bra upplevelser inom vårt område. Samarbetet med Vasakronan är ett bra exempel och visar på en stor potential. Den som testar den härtypen av VR-upplevelser är i princip frälst från första stund, säger Alexander Greidinger.

Det här är Vasakronans första projekt inom VR. Anställda och besökare kommer inom kort att kunna testa tjänsten vid en särskild VR-station i lobbyn på företagets huvudkontor.
Fastout är noterat på Aktietorget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige