Image

Fastilium avnoteras

Bolag Fastilium, som varit på väg att ta över Chrontech Pharmas plattform på First North, väljer nu att avnotera aktierna. Siktet är inställt på en ny notering längre fram.
Publicerad den 9 September 2015

Styrelsen i Fastilium Property Group AB har fattat beslut om avlistning av bolagets aktier (Chrontech Pharma) från Nasdaq First North.

Beslutet har fattats med anledning av synpunkter på bolagets historik från Nasdaq First North. Bolaget har inte lyckats tillfredsställa Nasdaq First Norths krav på tillställande av information.

Bolaget har inte hörsammat Nasdaq First Norths begäran om att dels offentliggöra väsentlig information till marknaden, dels inkomma med en fullständig bolagsbeskrivning i anledning av Fastiliums övergång till fastighetsbolag samt ytterligare redogörelser för ett antal omständigheter och frågeställningar. De åtgärder för kapitalinskaffning och informationsåtergivning som den nya styrelsen har vidtagit sedan den tillträdde vid årsstämman 2015 har visat sig vara otillräckliga för att korrigera bristerna.

En formell ansökan om avlistning har lämnats in till Nasdaq First North och sista dag för handel med bolagets aktie på Nasdaq First North kommer att offentliggöras i samband med Nasdaq First Norths offentliggörande av avlistningsbeslutet.

Det tidigare avsedda listningsförfarandet i anledning av Fastiliums övergång till fastighetsbolagsverksamhet kommer därmed att avbrytas och istället ersättas av en större omstrukturering av hela bolagets organisation och ledning, efter vilket bolaget avser ansöka om återlistning på Nasdaq.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige