Image

Fastighetsprofil till Bris styrelse

Sverige Hemsös vd Per Berggren tar plats i styrelsen för Bris, Barnens rätt i samhället.
Publicerad den 28 Maj 2013
Per Berggren Bild: Hemsö
Per Berggren

- Det viktigaste vi har är våra barn och det här är en chans för mig att kunna bidra till att fler barn får det bättre, säger Per Berggren.

Per Berggrens engagemang för att hjälpa utsatta blir tydligt även i hans roll som vd på Hemsö, som äger och förvaltar fastigheter för vård, skola, omsorg och rättsväsende. Per Berggren har under sin tid som vd verkat för att tydliggöra vad som krävs för att skapa bra lokaler för bland annat inlärning och äldreboenden och har även instiftat Hemsögåvan som syftar till att bistå där samhälle, familj och omsorgsverksamheter inte räcker till.

I en stor intervju i Dagens Industri berättar Per Berggren om tsunamikatastrofen i Thailand, då han förlorade sin hustru och treårige son.

- Vid hemkomsten var det ett stort skyddsnät, både från Rädda Barnen och Bris, som vecklades ut kring alla oss drabbade. Själv var jag i behov av stöd och gav stöd åt andra, många hade ju förlorat allt. Så där har jag vissa erfarenheter att bidra med, säger han till DI.

I dag är Per Berggren omgift och har en ny familj med hustru, sin äldste son, två tonåriga bonusbarn och en fyraårig dotter.

- Jag har två liv, ett före och ett efter tsunamin.

Sedan tidigare sitter NCC Property Developments nyblivna vd Carola Lavén i Bris styrelse.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige