Image

Fastighetskvinnan: Sveriges mäktigaste näringslivskvinna klar

Fastighetskvinnan Sodexos vd Azita Shariati, som nyligen utsågs till Sveriges mäktigaste näringslivskvinna, är nu klar för seminariet Fastighetskvinnan.
Publicerad den 19 Maj 2015
Azita Shariati. Bild: Sodexo
Azita Shariati.

Azita Shariati, född 1968, kom till Sverige från Iran som 20-åring.

Hon började arbeta inom Sodexokoncernen 1998, då som restaurangchef. Sedan 2014 är hon vd för Sodexo Sverige, som sysselsätter över 8 000 personer genom lokalvård, måltider, fastighetsservice och hjälpmedel.

Globalt är Sodexo världens 18:e största arbetsgivare, med verksamhet i 80 länder.
Nyligen utsågs Azita Shariati till Sveriges mäktigaste näringslivskvinna av Veckans Affärer. Bakom utnämningen låg bland annat hennes engagemang i jämställdhets- och mångfaldsfrågor – vilket understryker vikten av att arbeta med de här frågorna.

Motiveringen i Veckans Affärer lyder:
”Hon har toppositionen i Sverige på ett av världens största företag. Genom sin inkluderande ledarstil grundad i värderingar har hon radikalt förbättrat sitt bolags arbete kring jämställdhet och mångfald. Men årets mäktigaste affärskvinna vet att hon också har makt att förändra samhället.”

På seminariet Fastighetskvinnan kommer den karismatiska Azita Shariati att intervjuas om sitt liv och sin historia – från 20-årig invandrare till Sveriges mäktigaste näringslivskvinna – och om sina strategier för att bygga Sodexo så starkt som möjligt.

Fastighetssverige och Lokalnytt arrangerar seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm tisdagen den 1 september.

Det är ett affärsseminarium som syftar till att ge besökarna de senaste trenderna inom fastighetsbranschen – samtidigt som vi lyfter fram framgångsrika kvinnliga förebilder i en mansdominerad bransch. 100 procent av talarna i de rent businessrelaterade punkterna är kvinnor.

Seminariet lyfter också jämställdhets- och mångfaldsfrågor – i de här punkterna släpps också manliga fastighetstoppar upp på scenen.

Här finns mer information om eventet.

Du anmäler dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2023

Var: Grand Hotel, Stockholm (Spegelsalen)

När: 14 september, 09.00 - 16.00

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:







Partners:











Se film från ett tidigare event här:

Mer från Fastighetssverige