Image

Fastighetsföretag på Global 100-listan

Energi/miljö Fem fastighetsföretag är med på listan över världens 100 mest hållbara företag, som presenterades på World Economic Forum i Davos, Schweiz. Ett av företagen – Prologis – äger fastigheter i Sverige.
Publicerad den 30 Januari 2013

Global 100 omfattar de 100 företagen som ska vara bäst i världen på hållbarhet utifrån ett antal branschspecifika mätetal.

Prologis, som äger cirka 350 000 kvadratmeter i Sverige, återfinns på plats 89.

- Det är mycket hedrande och ett erkännande för vårt omfattande arbete med hållbarhet och samhällsansvar inom Prologis, säger Steve Campbell, ansvarig för miljö- och hållbarhetsfrågor på Prologis.

Prologis hållbarhetsarbete utgår från tre dimensioner; miljöanpassad förvaltning, socialt ansvarstagande och styrning. Företaget äger mer än fyra miljoner kvadratmeter yta i fastigheter som uppfyller Green Building-kraven.

FAKTA/ Fastighetsföretag på Global 100-listan
23 Daiwa House Industry Co Ltd – Japan
52 City Developments Ltd – Singapore
77 Capitaland Ltd – Singapore
83 Stockland Ltd – Australien
89 Prologis Inc – USA

FAKTA/ Fem i topp på Global 100
1 Umicore – Belgien
2 Natura Cosmeticos – Brasilien
3 Statoil – Norge
4 Neste Oil – Finland
5 Novo Nordisk – Danmark
Atlas Copco var på plats 18 högst upp på listan av de svenska företagen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige