Image

Fasticon och Fasticon Kompetens till Turning Torso

Bolag Fasticon och Fasticon Kompetens flyttar till moderna och ändamålsenliga lokaler i Turning Torso i Malmö.
Publicerad den 17 Februari 2016
Roger Bengtsson. Bild: Fasticon
Roger Bengtsson. Håkon Hansen. Bild: Fasticon Kompetens
Håkon Hansen.

- Turning Torso är den mest välkända fastigheten i Öresundsregionen, ett välrenommerat varumärke som passar oss väldigt bra, säger Roger Bengtsson, regionchef för Fasticon AB.

- Vi expanderar i region Syd och ser det här som en nysatsning som visar att vi ligger i framkant. Fasticon Kompetens har en uttalad strategi att bredda sig och bli ledande inom kompetensförsörjning även inom samhällsbyggnadssektorn. Jag ser flytten som ett led i den här satsningen. Turning Torso är en naturlig mötesplats som är lätt att ta sig till för både personal, kunder och kandidater, säger Håkon Hansen, regionchef för Fasticon Kompetens.

Den 1 mars går flyttlasset från Gustav Adolfs torg till våningsplan 10 i Turning Torso, där de båda bolagen hyr 193 kvadratmeter, halva våningsplanet, av HSB Malmö.
Initialt kommer ett tiotal personer att arbeta på det nya kontoret.

- Även om vi numera har olika ägare så ser kunderna Fasticon och Fasticon Kompetens som ett varumärke. Vårt samarbete fungerar mycket bra och det var en självklarhet att vi även fortsättningsvis skulle ha ett gemensamt kontor, säger Håkon Hansen.
Både Roger Bengtsson och Håkon Hansen har tidigare arbetat inom HSB Malmö, som äger Turning Torso.

- Jag arbetade där i 12 år och Håkon i 15. Vi slutade innan Turning Torso var färdigställt men HSB Malmö kommer alltid att finnas i våra hjärtan, och det är klart att det känns speciellt för oss personligen att nu ”komma tillbaka”, säger Roger Bengtsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Fasticon på Branschguiden

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn.

Digitaliseringen är en av flera drivkrafter som förändrar affärsmodeller och yrkesroller i grunden. Det kräver nya kunskaper och nya arbetssätt. Vi har förståelse för förändringarna och hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad.

Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göt...

Läs mer om Fasticon på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige