Image
Knut Pousette.
Knut Pousette. Bild: Fastator

Fastators resultat sjönk i Q3

Bolag Fastator redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst.
Publicerad den 10 November 2022

Omsättningen steg 47,4 procent till 118,5 miljoner kronor (80,4). De totala intäkterna var 122,2 miljoner kronor (82,2).

Resultat från intresseföretag och joint ventures var -185,6 miljoner kronor (53,1).

Rörelseresultatet blev -163,4 miljoner kronor (203,0).

Resultatet före skatt var -211,6 miljoner kronor (196,0).

Resultatet efter skatt blev -219,4 miljoner kronor (170,7).

Substansvärde per aktie låg på 25,73 kronor (24,33). Den 30 juni låg substansvärdet på 28,50 kronor.

– Företagsparken, vårt största innehav har en fantastisk tillväxt. Det är inte många som kan skryta om tillväxt just nu, men vi kan det! En nyemission om 900 miljoner och förvärv av 46 fastigheter för 1,3 miljarder talar sitt tydliga språk. Efter tillträdet finns 350 miljoner i kassan och en beräknad intjäningsförmåga om 254 miljoner per år. Vi ser fler affärer i närtid och bolagets kassaflöde växer för var dag, säger vd Knut Pousette i en kommentar.

Han säger vidare:
– Självklart så påverkar värdeförändringar ett investmentbolag som Fastator negativt. Men det påverkar inte kassan. Kontanter är mer värda i tider som dessa, då fler affärer finns till vettiga priser.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige