Image

Fanerdunfastigheten såld

TRANSAKTIONER NCC utnyttjar sin rätt att skydda sin pant och köper Fanerduns gamla fastighet vid Snurrom utanför Kalmar för 7 601 000 kronor.
Publicerad den 10 December 2009

- Det var så långt vi kunde komma, säger Sven Mårtensson på Kronofogdens försäljningsavdelning, till Östra Småland.

NCC hade inte lagt något bud på fastigheten men med en pant på 11 miljoner kronor som inte skulle få täckning för vid en försäljning till den budgivare som bjudit högst utnyttjade byggbolaget möjligheten pantlångivarens rätt att bjuda över det högsta budet, skriver Östra Småland.

NCC lade på en tusenlapp på högsta budet som löd 7,6 miljoner kronor.
I våras värderades fastigheten till 14 miljoner kronor. När kronofogden tidigare i höstas försökte sälja fastigheten som omfattar två byggnader och 150 000 kvadratmeter tomt blev det högsta budet fyra miljoner kronor. Budet förkastades av såväl Swedbank har fordringar på fastigheten på knappt sex miljoner kronor som av Kronofogdemyndigheten.



- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige