Image

Europeiskt energipris till Sverige

TÄVLING UFOS Energi, som består av, Akademiska Hus, Sveriges Kommuner och Landsting, Statens fastighetsverk, Specialfastigheter, Fortifikationsverket och Energimyndigheten har fått priset Best European Energy Service Promoter för projektet Energikicken. Priset delas ut för enastående insatser och resultat i utvecklingen av tjänster för energieffektivitet i Europa.
Publicerad den 12 Februari 2009

Ordförande i UFOS är Stig Hoff, elråd på Akademiska Hus.

UFOS får priset bland annat för sitt arbete med Energikicken, en seminarieserie som hölls på 13 platser runtom i Sverige.

Energikicken syftade till att presentera och fördjupa kunskapen om energieffektivisering. Bland annat de metoder och verktyg som beskrivs i UFOS-skriften Energy performance contracting – En balansakt för besparingar med garanti, vilken introducerade energitjänster (EPC) för en bred målgrupp i Sverige.

I skriften presenteras goda exempel från kommuner och landsting som visar att det går att minska energibehovet med upp till 20 procent genom införande av EPC.

The European Energy Service Award delas ut i fem kategorier och är en del av The European Energy Service Initiative, som utvecklades och lanserades 2005 för att marknadsföra energitjänster i Europa. Syftet är att öka medvetenheten om alternativ och möjligheter på energiområdet och att motivera andra. Priset delades ut i Bryssel den 11 februari under Substainable Energy Week.



Om UFOS
UFOS (Utveckling av Fastighetsföretagande i Offentlig Sektor) är ett samarbetsprojekt mellan Akademiska Hus, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialfastigheter, Statens fastighetsverk, Fortifikationsverket och Energimyndigheten. Tillsammans representerar medlemmarna i UFOS 90 miljoner kvadratmeter lokalyta.

På energiområdet strävar UFOS efter att öka kunskapen om energieffektivisering i fastigheter; att utveckla och presentera metoder för energieffektivisering genom inspirationsskrifter, seminarier, nätverk och goda exempel; att öka medvetenheten och fokus på energirelaterade frågor samt att utveckla arenor för kunskapsspridning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige