Image

Ett av Sydkoreas största logistikbolag satsar i Nässjö

Uthyrning Pantos Logistics hyr 12 000 kvadratmeter av Wilfast och etablerar ett distributionslager av Hankook Tires i Nässjö.
Publicerad den 5 November 2018

I januari kommer Pantos Logistics att vara igång i Nässjö. Företaget, som är en del av LG International Group, kommer att hyra 12 000 kvadratmeter på Telegatan av Wilfast. Här kommer de att lagerhålla Hankook Tires för att sedan distribuera dem till bland annat verkstäder över hela Sverige.

– Nässjö har det perfekta läget för oss då det är väldigt nära till E4:an och via E4:an kan vi smidigt distribuera och ta emot gods, säger Reo Kim, platschef för den nya, kommande enheten i Nässjö.

Till en början kommer Pantos Logistics att transportera däcken via lastbil för att sedan även använda sig av tågtransporter.

– Pantos Logistics har goda möjligheter att ta emot och distribuera sina varor från Nässjö, både via väg och järnväg. De kommer att ta emot Hankook Tires i Göteborgs Hamn och Nässjö ingår i järnvägstransportsystem Railport Scandinavia, vilket innebär att vi har direkttillgång till Göteborgs Hamn och Nordens största linjeutbud av sjötransporter, säger Claes Johansson, vd på Nässjö Näringsliv.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige