Image

Erik Paulsson omviktar aktieportföljen

Bolag Erik Paulssons Backahill har via dotterbolag sålt drygt 5,6 miljoner B-aktier i Platzer.
Publicerad den 6 November 2015
Erik Paulsson. Bild: Fabege
Erik Paulsson.

Backahill har efter transaktionen kvar fem miljoner A-aktier, utgörande 5,2 procent av kapitalet och 18,1 procent av rösterna.

Backahill är fortfarande en av Platzers största aktieägare och är långsiktigt i sitt ägande.

Försäljning av aktier i Platzer frigör kapital för omviktning av aktieportföljen. Backahill har via dotterbolag köpt 400 000 aktier i Fabege AB samtidigt som man engagerar sig i nya satsningar som till exempel nybildade Brinova Fastigheter AB, som kommer att satsa på offentliga fastigheter och bostäder. Brinovas fastighetsbestånd är koncentrerat till södra delen av Sverige. Marknadsnotering är planerad till 2016.

Backahill är också med och bildar ett nytt fastighetsbolag med fokus på omsorgsfastigheter och bostäder koncentrerat till Stockholmsregionen.

- Försäljningen av aktier i Platzer är ett naturligt steg i ett entreprenörsdrivet företag för att satsa på nya verksamheter, kommenterar Anders Nelson, vd för Backahill AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY