Image

Engwall sålde före emissionsbeslut

Bolag Enligt Dagens Industri kan Hemfosas vd Jens Engwall gjort sig skyldig till brott mot marknadsmissbrukslagen. Detta sedan han sålt preferensaktier i Hemfosa drygt en vecka före offentliggörandet av nyemissionen på 1,8 miljarder kronor.
Publicerad den 29 Mars 2016

- Vi kan inte kommentera hur vi agerar i enskilda ärenden. Finns det skäl att starta en förundersökning gäller sekretess, säger Carl Öhman, finansinspektör på Finansinspektionen till Dagens Industri.

Av pressmeddelandet den 15 mars framgick att Hemfosas grundare Jens Engwall och Bengt Kjell har åtagit sig att teckna åtminstone två tredjedelar av sina andelar av nyemissionen.

Elva dagar innan nyemissionen blev offentlig sålde Jens Engwall 28.000 preferensaktier i Hemfosa för 4,37 miljoner kronor, enligt DI.

Engwall har dock inte tjänat på affären. Om han istället hade sålt aktierna i dag hade han fått 110 000 kronor mer för dem.

- Generellt är det så att har du insiderinformation och handlar så kan det utgöra insiderbrott, säger Jan Leopoldson, kammaråklagare.

Engwall har inte velat kommentera ärendet för DI.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige