Image

Efter 100 år på Lidingö – Aga flyttar

Uthyrning Efter mer än ett sekel i nuvarande området Dalénum på Lidingö flyttar Aga nu huvudkontoret för Norden och Baltikum till Arenastaden i Solna. Aga har tecknat avtal med Skanska och flyttar till lokaler om cirka 2 900 kvadratmeter i Solna United.
Publicerad den 25 Oktober 2018
Solna United. Bild: Skanska
Solna United.

Fastigheten är under uppbyggnad och AGA:s inflyttning är planerad till årsskiftet 2019/2020.

Cushman & Wakefield har varit Agas rådgivare i hela processen från kravspecifikation, lokalsökning till slutförhandling av avtal.

Klas Stylander, vice vd för Aga, säger:

– Aga har en lång tradition av innovation under en period på över 100 år. Vi tar nu nästa viktiga steg på denna resa. En flytt till Arenastaden innebär för oss ökade möjligheter att skapa en inspirerande arbetsmiljö i nya lokaler som är bättre anpassade till vår verksamhet. Arenastaden som en av norra Europas modernaste stadsdelar, med många välkända varumärken och flera av Sveriges modernaste kontor, stärker ytterligare våra möjligheter att positionera oss som en ledande aktör och som en attraktiv arbetsgivare för framtidens talanger, säger Klas Stylander.

– Vi på Skanska är stolta över att välkomna Aga till Solna United. Den välkomnande lobbyn, där människor kan mötas, ta en fika, jobba och umgås, väcker uppskattning. Med två minuters promenad till Solna Station och sju minuters restid till T-centralen är Solna United ett starkt alternativ till kontor i Stockholm city, säger Fredrik Lantz, uthyrnings- och marknadschef på Skanska Fastigheter Stockholm AB.

Solna United består av drygt 30 000 kvadratmeter kontorslokaler och kommer stå klar för inflyttning under hösten 2019. Andra hyresgäster som flyttar in i Solna United är bland andra Arla Foods, Bavaria och Knightec AB. Skanska har tecknat hyresavtal med ytterligare en hyresgäst som tills vidare är konfidentiell. Den uthyrningen omfattar cirka 1 900 kvadratmeter. Solna United står klar för inflyttning under fjärde kvartalet 2019 och är nu uthyrd till cirka 45 procent.

Bob Gustafsson, Associate Director, Occupier Services på Cushsman & Wakefield säger:
– Vi är mycket glada över att kunnat hitta en lösning för AGA som bidrar till att man kan bedriva sin verksamhet på ett mer effektivt sätt i nya moderna lokaler.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige