Image
E-Hälsomyndigheten hyr 2 400 kvadratmeter i Hagastaden.
E-Hälsomyndigheten hyr 2 400 kvadratmeter i Hagastaden. Bild: Humlegården

E-Hälsomyndigheten hyr i Hagastaden

Uthyrning Den nystartade myndigheten, E-Hälsomyndigheten, har tecknat avtal om 2 400 kvadratmeter i Humlegårdens fastighet på Sankt Eriksgatan i Hagastaden.
Publicerad den 13 Januari 2015
Annons
Image

Sedan halvårsskiftet, då Klarna lämnade cirka 8 000 kvadratmeter på Sankt Eriksgatan 117, har intresset för lokalerna varit stort. Cirka 7 000 kvadratmeter har på denna korta tid hyrts ut. En av hyresgästerna blir E-Hälsomyndigheten som hyr nästan 2 400 kvadratmeter.

I takt med att Hagastaden alltmer får sin form, och fler företag flyttar dit, ökar intresset. Satsningen på life science i området har bland annat medfört att det stora läkemedels-företaget MSD beslutat att flytta hela sin svenska verksamhet till Hagastaden. E-Hälsomyndigheten, som ansvarar för läkemedelsstatistiken samt lagring och förmedling av de elektroniska recepten i Sverige, väljer nu också att etablera sig där.

– Den stora efterfrågan vi har haft på kontorslokaler i Hagastaden det senaste halvåret bör nog ses som ett tecken på att området har fått en verklig plats på kartan. Många life science-företag söker sig medvetet till området och vi är glada att få hälsa E-Hälsomyndigheten välkomna inom kort, säger David Johansson, fastighetschef på Humlegården Fastigheter.

E-Hälsomyndigheten är en ny myndighet som startade i januari 2014 och har cirka 130 anställda.
– När vårt nuvarande hyresavtal löper ut ser vi chansen att placera oss i ett område nära verksamheter som kan ha nytta av e-hälsoutvecklingen. Det är också en stor möjlighet för vår organisation att komma samman och få mer ändamålsenliga lokaler, säger Torsten Håkansta, generaldirektör för E-Hälsomyndigheten.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY