Image
E-Hälsomyndigheten hyr 2 400 kvadratmeter i Hagastaden.
E-Hälsomyndigheten hyr 2 400 kvadratmeter i Hagastaden. Bild: Humlegården

E-Hälsomyndigheten hyr i Hagastaden

Uthyrning Den nystartade myndigheten, E-Hälsomyndigheten, har tecknat avtal om 2 400 kvadratmeter i Humlegårdens fastighet på Sankt Eriksgatan i Hagastaden.
Publicerad den 13 Januari 2015

Sedan halvårsskiftet, då Klarna lämnade cirka 8 000 kvadratmeter på Sankt Eriksgatan 117, har intresset för lokalerna varit stort. Cirka 7 000 kvadratmeter har på denna korta tid hyrts ut. En av hyresgästerna blir E-Hälsomyndigheten som hyr nästan 2 400 kvadratmeter.

I takt med att Hagastaden alltmer får sin form, och fler företag flyttar dit, ökar intresset. Satsningen på life science i området har bland annat medfört att det stora läkemedels-företaget MSD beslutat att flytta hela sin svenska verksamhet till Hagastaden. E-Hälsomyndigheten, som ansvarar för läkemedelsstatistiken samt lagring och förmedling av de elektroniska recepten i Sverige, väljer nu också att etablera sig där.

– Den stora efterfrågan vi har haft på kontorslokaler i Hagastaden det senaste halvåret bör nog ses som ett tecken på att området har fått en verklig plats på kartan. Många life science-företag söker sig medvetet till området och vi är glada att få hälsa E-Hälsomyndigheten välkomna inom kort, säger David Johansson, fastighetschef på Humlegården Fastigheter.

E-Hälsomyndigheten är en ny myndighet som startade i januari 2014 och har cirka 130 anställda.
– När vårt nuvarande hyresavtal löper ut ser vi chansen att placera oss i ett område nära verksamheter som kan ha nytta av e-hälsoutvecklingen. Det är också en stor möjlighet för vår organisation att komma samman och få mer ändamålsenliga lokaler, säger Torsten Håkansta, generaldirektör för E-Hälsomyndigheten.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige