Image
Bild: Istock

Duo förvärvar stationsnära byggrätter i Mariefred

Transaktioner Sveaviken Bostad och Nordsten, del av Sveafastigheter Bostad Group, har i ett gemensamägt bolag avtalat om att förvärva fastigheterna Loket 1, Loket 2, Lokföraren 1, Platån 3 och Platån 4 i Strängnäs kommun. Fastigheterna inrymmer idag bostadsbyggrätter om totalt cirka 30 000 kvadratmeter ljus BTA flerbostadshus. Förvärvet sker som en bolagsaffär och det överenskomna fastighetsvärdet uppgår till 95,5 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Mars 2021

Utöver bostadsbyggrätterna ingår i affären en byggrätt för kommersiella ändamål om cirka 6 000 kvadratmeter ljus BTA efter genomförd fastighetsbildning. Transaktionen sker som ett fastighetsförvärv, med ett fastighetsvärde om 4 miljoner kronor, och är villkorad av lagakraftvunnen fastighetsbildning.

Fastigheterna är belägna på en höjd invid Läggesta station, cirka 3 kilometer från centrala Mariefred. Säljare är Mellca AB, som i många år drivit detaljplaner i området. Walthon Advokater har agerat legal rådgivare till köparen.
– Vi ser fram emot att bygga välplanerade och klimatsmarta bostäder i Mariefred, i nära dialog med Strängnäs kommun. Pendlingsläget är utmärkt, samtidigt som bostäderna omges av vacker natur och kulturmiljö. Vi är även glada att fortsätta vårt strategiska samarbete med Nordsten Sveafastigheter", säger Pär Thomaeus, grundare och vd Sveaviken Bostad.
– Läggesta står inför en spännande utveckling både runt stationsområdet och i kopplingen till Mariefred. Vi ser fram emot att utveckla attraktiva och stationsnära bostäder tillsammans med Sveaviken Bostad", säger Arnold Rosén, grundare och vd Nordsten Fastigheter.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige