Image
Det framtida arbetsområdet i Brunnshög, Lunds nya stadsdel.
Det framtida arbetsområdet i Brunnshög, Lunds nya stadsdel. Bild: Lunds kommun

De ska utveckla framtidens arbetsplatsområde i Lund

Bygg/Arkitektur Det blir Vectura Fastigheter AB som tillsammans med Lunds kommun kommer att utveckla ett framtida arbetsplatsområde i Lunds nya stadsdel, Brunnshög. Det står klart efter att kommunstyrelsen i Lund i går beslutat att välja Vectura Fastigheter för rollen som ankarbyggaktör.
Publicerad den 16 Februari 2023

Totalt lämnades sex intresseanmälningar om att bli en samarbetsaktör – så kallad ankarbyggaktör – med Lunds kommun. Valet föll slutligen på Vectura Fastigheter.

– Nu tar vi ett viktigt steg för att ytterligare stärka Brunnshögs attraktivitet som platsen för framtidens företag. Tillsammans med Vectura ska vi nu utveckla hur framtidens arbetsplatsområde ska bli. Detta är ett nytt sätt för oss att arbeta och det blir spännande att se vad vi kommer att kunna skapa tillsammans, säger Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande i Lunds kommun.

Juryn bedömde att Vectura Fastigheter genom sitt nätverk och nuvarande engagemang på olika platser visat upp nytänkande och innovation. Bolaget har tidigare utvecklat labs för barn och ungdomar, innovationskluster och kulturbyggande områden.

– I vår utvärderingsprocess har Vectura visat att de har stor kunskap när det gäller morgondagens arbetsplats. Vi ser fram emot att samverka med en aktör som kan konsten att skapa destinationer och mötesplatser och har ett upparbetat nätverk med näringsliv, forskning och utveckling, Det kommer att komma till stor nytta i den kommande utvecklingen av Brunnshög, säger Eva Dalman, projektchef för Brunnshögsprojektet.

Nästa steg blir för den nyligen formade projektgruppen att på en gemensam kunskapsresa ta fram ett helhetskoncept för kontor och verksamheter i centrala Brunnshög. I och med att Vectura Fastigheter blivit vald till ankarbyggaktör garanteras företaget minst en byggrätt om max 10 000 kvadratmeter byggyta i området.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige