Image

Danska NIRAS köper TP Group

BOLAG TP Group-koncernen förvärvas av NIRAS Gruppen A/S, ett av Danmarks mest välrenommerade rådgivande ingenjörsföretag. Genom samgåendet skapas ett nytt spännande nordeuropeiskt konsultföretag med ett brett utbud av tjänster. Den nya koncernen får mycket god marknadstäckning i länderna kring Östersjön och blir dessutom marknadsledande inom en rad högintressanta kompetensområden.
Publicerad den 25 Juni 2008

Som ett led i sin fortsatta expansion i norra Europa förvärvar NIRAS samtliga aktier i fastighetskonsultföretaget TP Group med dotterbolag per den 30 juni 2008. I och med köpet uppnår man ett mer heltäckande tjänsteutbud och ökar väsentligen sin marknadsnärvaro i Sverige, Finland och Baltikum. Dessutom får man tillgång till hög kompetens och stor erfarenhet inom ett antal affärsområden som man önskar vidareutveckla på övriga marknader där NIRAS är eller vill vara verksamma.

- TP Group får en stark, utvecklingsinriktad och långsiktig ägare som möjliggör vår fortsatta expansion och utveckling. Vår affärsplan är att fördubbla verksamheten inom fyra år och det här ger oss muskler att göra det. Det innebär också att vi kompletterar vårt nuvarande tjänsteutbud med ytterligare spetskompetenser och befäster vår position som marknadens mest kompletta fastighetskonsultföretag. Dessutom öppnar sig en större internationell marknad. NIRAS arbetar idag på marknader där vi inte är aktiva varför vi kompletterar varandra på ett bra sätt, säger Jan Leife, vd för TP Group.

TP Group har upplevt en starkt ökad efterfrågan på sina tjänster på senare år och ser också samgåendet med NIRAS som en möjlighet att både behålla duktiga konsulter och attrahera nya.

- Vi har ett stort rekryteringsbehov och ser oerhört positivt på denna förändring. Synergierna med NIRAS kommer att skapa mycket goda förutsättningar för utveckling av både nya marknader och nya konsulttjänster, säger Jan Leife.

Enligt Carsten Toft Boesen, vd för NIRAS, är köpet av TP Group ett viktigt led i NIRAS strategi om att både tillföra ytterligare spetskompetenser och uppnå en stark marknadsposition i Östersjöregionen.

- Med TP Group får NIRAS en betydligt starkare närvaro i Sverige, Finland och Baltikum, kombinerat med nya spetskompetenser inom verksamhetsområden som vi vill vidareutveckla. Tillsammans kan vi utnyttja helt nya marknadsmöjligheter både i Danmark och Polen, säger Carsten Toft Boesen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige