Image

D Carnegie och Rikshem i bytesaffär

Transaktioner D Carnegie och Rikshem genomför en bytesaffär: D Carnegie köper i Uppsala och Rikshem i Solna.
Publicerad den 18 December 2015
Ulf Nilsson. Bild: D Carnegie
Ulf Nilsson.

D Carnegie köper en fastighet i Uppsala av Rikshem med gruppboende och bostäder för 78 miljoner kronor.

Rikshem köper en kommersiell fastighet med potentiell byggrätt i Solna till Rikshem för 49 miljoner kronor. Försäljningen innebär en reavinst för D Carnegie om elva miljoner kronor.

- Detta är ett kompletterande förvärv. Fastigheten i Uppsala ligger i direkt anslutning till D. Carnegie & Co:s befintliga bestånd. Försäljningen i Solna visar på de värden som finns i våra potentiella byggrätter, säger Ulf Nilsson, vd för D Carnegie & Co.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY