Image
Rosengårdscentret i Odense har sålts för drygt 3,5 miljarder kronor. Mäklare var Cushman & Wakefield.
Rosengårdscentret i Odense har sålts för drygt 3,5 miljarder kronor. Mäklare var Cushman & Wakefield. Bild: Cushman & Wakefield.

Cushman & Wakefield mäklar tidernas största affär i Danmark

Transaktioner Danmarks näst största köpcentrum, Rosengårdscentret i Odense på 110 000 kvadratmeter, har sålts. Köpeskillingen landar på drygt 3,5 miljarder kronor. Det gör affären till den största enskilda fastighetsaffären i Danmark genom tiderna. Cushman & Wakefield var rådgivare åt säljaren.
Publicerad den 22 Mars 2013
Rosengårdscentret i Odense har sålts för drygt 3,5 miljarder kronor. Mäklare var Cushman & Wakefield. Bild: Cushman & Wakefield.
Rosengårdscentret i Odense har sålts för drygt 3,5 miljarder kronor. Mäklare var Cushman & Wakefield. Magnus Lange. Bild: Cushman & Wakefield.
Magnus Lange.

Köparen, ECE:s European Prime Shopping Centre Fund, gör genom förvärvet sin första investering i Norden.

ECE har sitt huvudkontor i Hamburg och är en av Europas ledande utvecklare av, och investerare i, köpcentrum. De förvaltar i dagsläget 185 köpcentrum i 16 länder och har 3 000 anställda.

- Intresset för affären var stort, trots den stora volymen på cirka drygt 3,5 miljarder kronor, och förutom ECE var ett antal nya investerare för den skandinaviska marknaden långt framme i processen. Vi tror därför att vi kommer att se några nya investerare på den svenska marknaden senare under året, säger Magnus Lange på Cushman & Wakefield till Fastighetssverige.

Det danska bolaget Property Partners, som förvaltar Rosengårdscentret, har sålt köpcentrumet på uppdrag av närmare 1 000 privatpersoner vilka har byggt upp och ägt köpcentrumet i mer än 30 år.

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige