Image
Rosengårdscentret i Odense har sålts för drygt 3,5 miljarder kronor. Mäklare var Cushman & Wakefield.
Rosengårdscentret i Odense har sålts för drygt 3,5 miljarder kronor. Mäklare var Cushman & Wakefield. Bild: Cushman & Wakefield.

Cushman & Wakefield mäklar tidernas största affär i Danmark

Transaktioner Danmarks näst största köpcentrum, Rosengårdscentret i Odense på 110 000 kvadratmeter, har sålts. Köpeskillingen landar på drygt 3,5 miljarder kronor. Det gör affären till den största enskilda fastighetsaffären i Danmark genom tiderna. Cushman & Wakefield var rådgivare åt säljaren.
Publicerad den 22 Mars 2013
Rosengårdscentret i Odense har sålts för drygt 3,5 miljarder kronor. Mäklare var Cushman & Wakefield. Bild: Cushman & Wakefield.
Rosengårdscentret i Odense har sålts för drygt 3,5 miljarder kronor. Mäklare var Cushman & Wakefield. Magnus Lange. Bild: Cushman & Wakefield.
Magnus Lange.

Köparen, ECE:s European Prime Shopping Centre Fund, gör genom förvärvet sin första investering i Norden.

ECE har sitt huvudkontor i Hamburg och är en av Europas ledande utvecklare av, och investerare i, köpcentrum. De förvaltar i dagsläget 185 köpcentrum i 16 länder och har 3 000 anställda.

- Intresset för affären var stort, trots den stora volymen på cirka drygt 3,5 miljarder kronor, och förutom ECE var ett antal nya investerare för den skandinaviska marknaden långt framme i processen. Vi tror därför att vi kommer att se några nya investerare på den svenska marknaden senare under året, säger Magnus Lange på Cushman & Wakefield till Fastighetssverige.

Det danska bolaget Property Partners, som förvaltar Rosengårdscentret, har sålt köpcentrumet på uppdrag av närmare 1 000 privatpersoner vilka har byggt upp och ägt köpcentrumet i mer än 30 år.

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Vd:n med sektorns vassaste penna – här är det bästa vd-ordet i årsredovisningarna

Bolag Fyra fullmatade sidor med enkelt förklarad fakta om det egna bolaget, spot on-analyser av marknaden och personliga åsikter om diskriminering i styrelsesammansättningen – allt skrivet med väldigt genomtänkta och exakta formuleringar: Här är det briljanta vd-ordet som alla borde läsa. "Vad det gäller frågor om sexuell läggning med mera tillhör dessa, enligt min mening, privatlivet och som begreppet indikerar angår dessa frågor ingen, allra minst en bolagsstämma eller styrelsekolleger."

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY