Image

Cromwell lanserar ny Europafond

Bolag Cromwell Property Group (Cromwell) och Valad Europe, Cromwells europeiska fondförvaltare, tillkännager lanseringen av fastighetsfonden Cromwell European Cities Income Fund (CECIF) efter att ha säkrat åtaganden från institutionella investerare, såsom PFA Pension, samt förvärv av en initial portfölj bestående av tre nederländska fastigheter till ett värde av 205 miljoner euro.
Publicerad den 3 November 2016

CECIF, med ett första investeringsmål på två miljarder euro i brutto tillgångsvärde, är en långsiktig, öppen core-fond där målet är en direktavkastning överstigande fem procent och en total avkastning på åtta procent från tillgångar i utvalda europeiska städer.

Fonden kommer främst att investera i fastigheter inom sektorerna handel (inklusive det så kallade leisure-segmentet), industri och kontor, samt i vissa specialsektorer, i 29 europeiska städer som Cromwells research-team identifierat som städer med potential för långsiktig hyrestillväxt och stark likviditet. Fonden kommer även att dra fördel av koncernens omfattande lokala närvaro med sina fastighetsteam för att komma över de bästa institutionella tillgångarna.

Seed-portföljen som består av tre högklassiga kontorsfastigheter i Amsterdam, Rotterdam och Haag, innefattar bland annat Central Plaza i Rotterdam på 33 400 kvadratmeter, De Ruijterkade-fastigheten i Amsterdam med 8 700 kvadratmeter och en fastighet på Koningskade i Haag på 5 700 kvadratmeter. Fastigheterna är uthyrda på långa hyresavtal till starka hyresgäster med en genomsnittlig hyrestid på över nio år.

– Det här är första gången Cromwell lanserar en stor europeisk fond. Den första stängningen av CECIF visar att vi kan matcha internationellt kapital med investeringsmöjligheter, tack vare våra kompetenta, lokala fastighetsteam på 22 kontor i 14 europeiska länder, säger David Kirkby, CEO Europe.

– Detta är en tydlig signal på att vi har för avsikt att både utöka både de förvaltade tillgångarna och den geografiska räckvidden för våra plattformar. Nu ger vi institutionella investerare världen över tillgång till ett komplett utbud av investeringsalternativ, från core, core-plus till value-add, fortsätter han.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Spaden i tårtan när Park Central byggstartades

Bygg/Arkitektur Under torsdagen hölls byggstartsevent för det som ska bli den första byggnaden i Centralstaden Göteborg. Park Central, som blir cirka 40 000 kvadratmeter stort, kommer utöver kontor, service och handel innehålla en av Västlänkens stationsuppgångar. Fastighetssverige tog en pratstund på plats med de ansvariga på NCC och Jernhusen, som gemensamt utvecklar stations- och kontorsytorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige