Image
Lounge på ett av Dospace coworkingkontor.
Lounge på ett av Dospace coworkingkontor. Bild: Dospace

Coworkingbolag reser miljonkapital för att accelerera bolagets tillväxt

Bolag Mannersons och Almi Invest investerar i expansiva coworkingbolaget Dospace, som erbjuder flexibla kontorsytor i mellanstora städer runt om i Sverige. Pengarna ska användas till att expandera med fler kontor, både på befintliga och nya marknader, vidareutveckla produkten och öka tillväxtförmågan.
Publicerad den 7 April 2021
Niclas Söör. Bild: DoSpace
Niclas Söör.

Linköpingsbaserade Dospace erbjuder coworking i mellanstora städer runt om i Sverige, idag i Linköping, Norrköping, Gävle och Jönköping. Planen är att fortsätta etablera sig i nya regioner och växa i befintliga städer och med emissionen i ryggen gör de sig nu redo att trycka på gaspedalen. År 2026 är planen att bolaget ska ha 30 siter, mer än 5 000 medlemmar och finnas 10 städer.
– Det känns otroligt roligt att stänga vår första runda och få med externa partners som Mannersons och Almi. Det är en bekräftelse på vår långsiktiga strategi och bolagets förmåga att möta bolagens framtida arbetsplatsbehov. Med den här investeringen kan vi fortsätta utveckla och expandera vårt Dospace-koncept i snabbare takt, med målsättningen att etablera ett nationellt nätverk av siter för att tillgodose det växande behovet av flexibla och kvalitativa arbetsplatslösningar runt om i landet, säger Niclas Söör, vd på Dospace.

Pandemin och den framväxande gigekonomin har fått efterfrågan på flexibla kontors- och arbetsplatslösningar, coworking, att öka betydligt. Fler och fler arbetar hemifrån, vilket gör att många tänker om kring sina kontors funktioner. Behovet att träffas och arbeta tillsammans med andra kvarstår, och då finns coworkingkonceptet som ett svar. Bolagen betalar bara för den yta de behöver och Dospace står för kontoret som tjänst. En smidig och flexibel paketering med ett stort service-och helheltstänk och mycket fokus på det sociala och trivsamma. Genom en blandning av människor skapas inte bara inspirerande arbetsplatser utan också en miljö som är affärsdrivande för medlemsbolagen och näringslivet i stort. Där ser Dospace att tillväxten medför fördelar för befintliga medlemmar såväl som kommande.
– Vi har alltid varit övertygade om att mervärdet för våra medlemmar blir större ju mer vi växer och det är den största motivationen till att vi vill fortsätta växa. Ju fler platser vi finns på, desto större blir deras flexibilitet, och ju större community som byggs, desto fler möjligheter till synergier, affärsnyttor och nya bekantskaper finns för alla medlemmar, säger Niclas Söör.

De två största investerarna i denna runda är Mannersons och Almi invest. I emissionen på totalt 7,8 miljoner kronor deltar även privata investerare.

Niclas Söör och hela teamet bakom Dospace, idag tolv personer, ser fram emot att fortsätta utvecklas och hitta ännu fler sätt att samverka och samarbeta med städer och aktörer för att skapa platser där individer och bolag mår bra och frodas.
– Vi vill bli den självklara aktören för att skapa livfulla mötesplatser för näringslivet i de mellanstora städerna i Sverige och en självklar partner till fastighetsbolag, säger Niclas och fortsätter:
– Tack vare denna investering kan vi ta nästa steg i vår utveckling och närma oss vårt mål. Vi vill att många fler ska få en riktigt bra arbetsplatsupplevelse, må bättre och se fram emot att gå till jobbet.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY