Image
Corporate Fiber blir Allicon.
Corporate Fiber blir Allicon.

Corporate Fiber blir Allicon

Bolag Allicon är det nya namnet på Corporate Fiber, en offensiv spelare inom konnektivitet för fastigheter och företag. Namnet Allicon syftar på allied connectivity för att betona rollen som en allierad och strategisk partner för högpresterande fiber och 5G.
Publicerad den 18 September 2023

– Med Allicon positionerar vi oss ännu tydligare som en innovativ helhetsleverantör och visionen är att skapa en ledande standard för hållbar konnektivitet på kundens villkor, säger Andreas Boo, vd Allicon.
Företaget grundades med en tydlig affärsidé att skapa öppen och framtidssäker kommunikation i fastigheter. Idag sker stora utrullningar för kunder som Corem, Humlegården, Hemsö, Stena Fastigheter och Wallenstam.
– Vi har flera pågående projekt för såväl kommersiella fastighetsbolag som verksamheter inom vård, omsorg och industri, säger Andreas Boo och fortsätter:
– Vi installerar framtidssäkra lösningar för all uppkoppling och idag gäller det som bekant inte bara människor, datorer och telefoner. Fastighetsteknik, medicinsk utrustning, produktionsmiljöer med mera kräver snabb, stabil och säker konnektivitet som vi möjliggör med framtidssäker teknik.
Allicon agerar som strategisk rådgivare och partner för utrullning och drift där man genom en innovativ leveransmodell möjliggör mer hållbara lösningar, ökad flexibilitet och bättre driftsekonomi.
– Erbjudandet inom fiber och 5G i kombination med vår egenutvecklade plattform PropView® skapar stora mervärden för våra kunder och är en helt ny syn på högpresterande konnektivitet utifrån kundens behov.
– Med de ständigt ökade kraven på kvalitet, snabbhet och säkerhet från såväl myndigheter som hyresgäster ligger våra lösningar verkligen rätt i tiden, säger Andreas Boo.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Björn först i Europa med generativ AI i fastighetsbranschen

Teknik De tre senaste åren har Björn Andrén studerat på Kungliga Tekniska Högskolan, men det var när master-arbetet började närma sig som han började fundera på om det inte borde gå att applicera generativ AI på felanmälningsproblem inom fastighetsbranschen – en bransch där verklighet och dokumentation ofta ser väldigt olika ut. – Den verkliga världen speglas inte alltid i dataunderlaget, berättar Björn Andrén för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige