Image

Concent utvecklar nytt hotell i Knivsta

Bygg/Arkitektur Concent utvecklar ett nytt hotell med över 200 rum samt tre byggnader med hostelverksamhet i direkt anslutning till Knivsta station i Knivsta.
Publicerad den 28 Oktober 2015
Concent utvecklar nytt hotell i direkt anslutning till Knivsta station. Bild: Concent
Concent utvecklar nytt hotell i direkt anslutning till Knivsta station.

Med sina 13 våningar hamnar hotellet i blickfånget för tillresande och boende i Knivsta. Hotellet blir ett fullservicehotell med tyngdpunkt på kursverksamhet, konferenser och möten och rymmer hela 220 rum, restaurang och konferensavdelning.

Byggnaden kommer också ge plats för café, gym/spa samt kommunala serviceanläggningar.
I anslutning till hotellbyggnaden utvecklar Concent ytterligare tre byggnader innehållande hostel samt faciliteter för att understödja de närliggande idrottsarenorna.

Med det strategiska läget i direkt anslutning till järnvägen och Knivsta Station är det möjligt för hotellgästerna att ta sig till Stockholm C på en knapp halvtimme, till Arlanda på 7 minuter och till Uppsala på 8 minuter.

Knivsta ligger mitt i tillväxtregionen Stockholm-Uppsala och är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Det nya hotellet placeras i fonden av Centralvägen och möter upp gång- och cykelbron som sträcker sig över spåren och bort mot resecentrum.


Fakta:
• Storlek: Hotellbyggnad 10 000 kvm, Hostelbyggnader 3 x 1 500 kvm
• BTA Hotellvåningar: 7 200 kvm
• BTA Total: 9 800 kvm
• Antal hotellrum: 220 st
• Antal våningar: 13
• Byggstart: Hösten 2016
Färdigställande: Hösten 2018

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige