Image

Concent säljer Barents center

Transaktioner Concent har tecknat avtal om försäljning av Barents center, en multibyggnad bredvid IKEA i Haparanda, som innefattar bland annat gymnasieskola, multiarena, innovationscenter, vårdcentral, dagligvarubutik och handel. Köpare är en grupp investerare med de finländska entreprenörerna Erkki Hanhirova och Jarmo Viitala som huvudägare.
Publicerad den 14 November 2016

Köparna kommer vara delaktiga i produktionen, uthyrningen och driften av Barents Center. Total uthyrningsbar yta i Barents center uppgår till cirka 58 000 kvadratmeter. Concent har sedan tidigare bygglov och har genomfört markarbeten, och full produktion kommer nu starta inom kort. Produktionen delas upp i två etapper, där färdigställande beräknas ske i tredje kvartalet 2018 respektive första kvartalet 2019.

Parterna har överenskommit om att inte offentliggöra köpeskillingen, som dock görs på marknadsmässiga villkor.

Köparna tillträder Barents center efter godkänd slutbesiktning och Concent bokför också resultatet från försäljningen vid tillträdet.

– Det är glädjande att Barents center nu säljs och kommer färdigställas. Vi har arbetat med projektet under lång tid och är stolta över att skapa en multibyggnad som kommer tillföra mycket för Haparanda och regionen. Erkki Hanhirova som bor i Tornio har ett stort hjärta för bygden och kommer tillsammans med Jarmo Viitala och hans långa erfarenhet av produktion och drift av köpcentrum vara mycket bra långsiktiga ägare av Barents Center, säger Sven Kallstenius, styrelseordförande i Concent Holding AB.

– Vi är glada och stolta över att bli ägare av Barents center, en byggnad som är unik i sitt slag i Sverige och som kommer öka regionens attraktionskraft, säger Erkki Hanhirova och Jarmo Viitala.

I samband med försäljningen häver Concent också avtalet om försäljningen av Concent Utveckling 7 AB till från 2014.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige