Image

Colliers får köpuppdrag för halv miljard

Bolag Colliers har fått ett exklusivt köpuppdrag av ett svenskt fastighetsbolag att köpa danskägda handelsfastigheter i Sverige. I ett första steg ska man köpa för 500 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Oktober 2011
Dan Törnsten. Bild: Colliers International. Bild: Colliers International
Dan Törnsten. Bild: Colliers International. Håkan Johanson. Bild: Colliers International. Bild: Colliers
Håkan Johanson. Bild: Colliers International.

Själva idén till uppdraget är initierad av Collier Internationals vd i Sverige Dan Törnsten och senior director Håkan Johanson.
- Vi började jobba med det här aktivit direkt efter Mipim i år, fast idén har funnits ännu längre, säger Dan Törnsten till Fastighetssverige.

Fastigheterna köper man genom en fond man reser som heter Gilleleje. I första hand ska man köpa danska retailfastigheter i Sverige, alltså K/S-ägda retailfastigheter.
- Men det finns egentligen inga begränsningar, vi tittar på allting, säger Dan Törnsten.

Målet är att i första skedet köpa fastigheter för 500 miljoner kronor. För att fullborda förvärven ställer köparen ett eget kapital på 500 miljoner kronor till förfogande men utgår ifrån att endast en del av detta belopp behöver utnyttjas eftersom Colliers räknar med att nå en relativt hög belåningsgrad hos bankerna.

Colliers Internationel i Sverige ska köpa, ta in i förvaltning och även sälja fastigheterna. Allt inom max fem år.

Det är inte officiellt vilket det svenska fastighetsbolaget är ännu.

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY