Image
Catella köper i tyska Leipzig.
Catella köper i tyska Leipzig. Bild: Catella

Catella förvärvar studentbostadsfastighet i Leipzig

Transaktioner Catella förvärvar via sin fond Catella European Residential III Fund (CER III) en fullt uthyrd studentbostadsfastighet med 177 enheter i tyska Leipzig till en värdering på cirka 23 miljoner euro, motsvarande 260 miljoner kronor. Efter förvärvet uppgår fondens totala förvaltade tillgångar till 800 miljoner euro. Fonden förvaltas av det Berlinbaserade dotterbolaget Catella Residential Investment Management (CRIM).
Publicerad den 12 Juni 2024

Utvecklingen av den 3 520 kvadratmeter stora fastigheten slutfördes under tredje kvartalet 2023 och har förutom bostadsenheter en matvarubutik på bottenvåningen samt 65 inomhus- och utomhusparkeringsplatser. Fastigheten är belägen i en livlig del av Leipzig befolkat av studenter, konstnärer och subkulturer med många kaféer, barer, restauranger och små butiker. Fastigheten ligger nära ett av Leipzigs universitet.
– Investeringen i Leipzig uppfyller fullt ut de miljöstandarder vi kräver av tillgångarna i portföljen. Förvärvet adresserar också en annan kritisk samhällsfråga, den allvarliga bristen på prisvärda och moderna kvalitetsboenden för studenter i större tyska och europeiska städer där unga människor tar sina första steg i sina vuxenliv, säger Michael Keune, Managing Director på CRIM.

Lägenhetsstorleken i fastigheten varierar från 20 till 45 kvadratmeter. Alla enheter är fullt möblerade och designade med en modern färgpalett och med högkvalitativa material. Fastigheten är ansluten till fjärrvärmenätet och får all sin el från Stadtwerke Leipzig, den regionala energileverantören, som planerar att bli koldioxidneutral till 2038. Fastigheten är för närvarande klassad som Energimärkning B (tysk standard KFW 55), vilket återspeglar hög energieffektivitet.

Leipzig är en av de snabbast växande städerna i Tyskland och attraherar många nationella och internationella företag att etablera sig i området. Det är också en av de mest populära tyska universitetsstäderna med cirka 42 000 studenter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige