Image

Castellum investerar för 280 miljoner

AFFÄRER Castellum har genom helägda dotterbolag beslutat om ny-, till- och ombyggnationer för 270 miljoner kronor samt förvärvat en byggrätt om 11 000 kvadratmeter för tio miljoner kronor.
Publicerad den 14 September 2009

I Jönköping kommer Fastighets AB Corallen uppföra en byggnad för dagligvaruhandel om totalt 11 000 kvadratmeter. Fastigheten, som är fullt uthyrd, är välbelägen vid södra infarten till A6-området i Jönköping. Investeringen beräknas uppgå till 105 miljoner kronor och vara färdigställd hösten 2010.

I Värnamo har Corallen påbörjat ombyggnation av handelsbyggnaden Kärnan. Ombyggnationen innebär förutom upprustade lokaler även investering i energibesparande teknik. Investeringen beräknas uppgå till 21 miljoner kronor och vara färdigställd vid årsskiftet 2009/2010.

Vidare har Corallen förvärvat 35 000 kvadratmeter mark med en möjlig byggrätt om cirka 11 000 kvadratmeter i Linköping för tio miljoner kronor.

I centrala Kungsbacka kommer Harry Sjögren AB genomföra en nyproduktion av en kontorsbyggnad om 3 000 kvadratmeter. Fastigheten är fullt uthyrd. Investeringen beräknas uppgå till 49 miljoner kronor och vara färdigställd under sista kvartalet 2010.

I Aspholmenområdet, Örebro, har Aspholmen Fastigheter AB påbörjat nyproduktion av en kontorsbyggnad om 1 800 kvadratmeter. Fastigheten är fullt uthyrd. Investeringen beräknas uppgå till 28 miljoner kronor och vara färdigställd första kvartalet 2010.

I området Arendal, Göteborg, har Eklandia Fastighets AB påbörjat om- och nybyggnation av en byggnad om 23 400 kvadratmeter för befintlig hyresgäst. Investeringen innebär nyproduktion av 1 300 kvadratmeter samt modernisering av delar av de befintliga lokalerna. Investeringen beräknas uppgå till 28 miljoner kronor och vara färdigställd hösten 2009.

I Lund har Fastighets AB Briggen för befintlig hyresgäst påbörjat ombyggnation i en kontorsbyggnad om 12 300 kvadratmeter. Investeringen beräknas uppgå till 24 miljoner kronor och vara färdigställd hösten 2009.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige