Image
Rutger Arnhult, vd för Castellum.
Rutger Arnhult, vd för Castellum. Bild: Castellum

Castellum har sålt hela innehavet i Oscar Properties

Bolag Castellum har sålt hela sitt innehav i Oscar Properties genom en blockförsäljning, det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.
Publicerad den 19 Maj 2022

Castellum har sålt hela sitt innehav i Oscar Properties genom en blockförsäljning, det framgår av ett flaggningsmeddelande skriver Nyhetsbyrån Direkt.

Castellums innehav i Oscar Properties uppgick till 11,6 procent av kapital och röster per den 30 april, enligt ägardatatjänsten Holdings.

På onsdagseftermiddagen mäklades en post som exakt motsvarade Castellums innehav i Oscar Properties, enligt Infronts avslutsstatistik. Priset i affären var 8 kronor, vilken ger en total likvid om 133 miljoner kronor.

Castellum kom in som aktieägare i Oscar Properties under hösten 2021 efter att ha sålt en fastighetsportfölj för 1,7 cirka miljarder kronor. En del av likviden betaldes med aktier. Sedan affären aviserades har Oscar Properties aktie backat med 42 procent.

Vid den tidpunkten betecknade Castellum aktieposten i Oscar Properties som en finansiell placering "där Castellum erhåller aktier på en bedömd attraktiv nivå i ett bolag med spännande tillväxtstrategi", skriver Nyhetsbyrån Direkt.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter hajpen – så ser framtiden ut för padelhallarna

Sverige Från underbar och älskad av alla till övergiven och med hål att fylla – den svenska padelhajpen har kommit av sig rejält. Hallar och banor står tomma och nu börjar rapporter komma om nedläggningar av hela anläggningar. Men vad händer med själva fastigheterna nu när boomen passerat zenit? Anders Elvinsson, chef för värdering och strategisk rådgivning på Cushman & Wakefield, ger sin bild av padelns framtid, branschens beredskap och omställningsmöjligheterna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige