Image
Castellum har i och med denna emission genomfört obligationsemissioner vid tre tillfällen under 2023 för sammanlagt 2,65 miljarder kronor.
Castellum har i och med denna emission genomfört obligationsemissioner vid tre tillfällen under 2023 för sammanlagt 2,65 miljarder kronor. Bild: iStock

Castellum emitterar gröna obligationer för 1,25 miljarder

Ekonomi/Finansiering Castellum har framgångsrikt genomfört gröna obligationsemissioner om 1,25 miljarder kronor med löptid om tre år under bolagets svenska MTN-program.
Publicerad den 28 November 2023

Investerarintresset för emissionen var stort och i och med dagens emission har Castellum genomfört obligationsemissioner vid tre tillfällen under 2023, till ett sammanlagt värde om 2,65 miljarder kronor.

– Det är positivt att obligationsmarknaden för nordiska fastighetsbolag börjar komma igång igen efter en tid med mycket låg aktivitet. Vi ser ett ökande intresse för gröna investeringar som ligger i linje med EU:s taxonomiförordning vilket vårt gröna ramverk gör sedan ett drygt år tillbaka, säger Jens Andersson, CFO, Castellum.

Detta är de första gröna obligationsemissionerna som Castellum genomför under sitt uppdaterade gröna finanseringsramverk, som i samarbete med Handelsbanken sattes upp under 2022.

Castellum har anlitat Cicero för en oberoende granskning av ramverket. Det övergripande utlåtandet är att Castellum har en utmärkt styrning av sitt hållbarhetsarbete och ramverket har tilldelats betyget Medium Green.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige