Image
Joacim Sjöberg, tillförordnad vd för Castellum, och Jens Andersson, finanschef.

Castellums tydlighet: Blir nettosäljare under 2023

Bolag När Q4-rapporten släpptes var det oklart från Castellums sida huruvida de skulle vara nettosäljare eller nettoköpare under 2023 – men efter Q1-rapporten som släpptes under onsdagen står det nu klart att de kommer vara nettosäljare. Entra-innehavet är inte till försäljning enligt bolaget, och för Fastighetssverige berättar vd:n Joacim Sjöberg hur de ser på försäljningspotentialen i resten av sitt omfattande bestånd.


Joacim Sjöberg, tillförordnad vd för Castellum, och Jens Andersson, finanschef.

Tung börsdag för Castellum – som blir "Schrödingers nettosäljare"

Bolag Castellum kommer att fortsätta på den inslagna vägen genom att fokusera på balansräkningen och sin rating i första hand, det bekräftade tillförordnade vd:n Joacim Sjöberg när bokslutet presenterades under måndagen. Samtidigt anammar man en sorts "Schrödingers nettosäljare" när det gäller transaktionssidan, för där kunde varken han eller finanschefen Jens Andersson ge något tydligt svar på hur strategin ser ut under 2023.


Jens Andersson.

Jens Andersson efterträder Maria Strandberg som CFO på Castellum

Karriär För en månad sedan lämnade Maria Strandberg posten som CFO på Castellum för samma uppdrag på Amasten. Nu står det klart att hennes ersättare på Castellum blir Jens Andersson.


Jens Andersson, chefsjurist på Sveriges Arkitekter

Sveriges Arkitekter: "Det är nya varsel dagligen"

Bygg/Arkitektur För första gången kommer Arkitekturgalan hållas på annan ort än i Stockholm, nämligen Göteborg. Men vad är det för Göteborg som kommer möta Sveriges ledande arkitekter den 13e mars? Mycket är såklart inte säkert när man talar om framtiden, samtidigt som branschrapporten med årsredovisningar från 2021 inte säger så mycket om vilket läge arkitektbranschen är i nu. Något som visar på att sämre tider är att vänta är att det kommer in nya varsel nästan varje dag berättar Jens Andersson, förbundsjurist på Sveriges Arkitekter.


Corems kontorsprojekt 28&7 i New York.

Corem tecknar hyreskontrakt i New York

Uthyrning Corem har tecknat ett hyreskontrakt avseende cirka 600 kvadratmeter kontorsyta i projektfastigheten 28&7 i New York. Hyresgästen, ett investeringsbolag inom kommersiella fastigheter, förväntas flytta in under det tredje kvartalet 2022 och hyrestiden är fem år.


1245 Broadway.

Corem tecknar hyreskontrakt i New York

Uthyrning Corem har, genom sitt dotterbolag Klövern, tecknat ett hyreskontrakt med A24 Films avseende cirka 3 800 kvadratmeter kontorsyta i projektfastigheten 1245 Broadway i New York. Hyresgästen, ett amerikanskt underhållningsföretag inom film och tv, kommer att flytta in under andra halvåret 2022 och hyrestiden är 15 år.


Klövern hyr ut 1245 Broadway i New York.

Klövern tecknar hyreskontrakt med Avalanche i New York

Uthyrning Klövern har tecknat ett hyreskontrakt med den svenska dataspelsutvecklaren Avalanche Studios Group avseende cirka 1 370 kvadratmeter kontorsyta i projektfastigheten 1245 Broadway i New York.


Jens Andersson

Klövern får BBB- rating

Ekonomi/Finansiering Klövern har erhållit en BBB- rating med stabila utsikter från Scope Ratings.


Jens Andersson.

Klövern refinansierar – betalar tillbaka obligation

Ekonomi/Finansiering Klövern har hittills under det andra kvartalet 2020 refinansierat 5,0 miljarder kronor i befintliga banklån och säkerställda obligationer samt erhållit nya lån och kreditbeslut avseende nya lån om totalt 3,8 miljarder kronor. De nya lånen kommer bland annat att användas vid förfall av ett obligationslån om 750 miljoner kronor i juni 2020.


Därför gör Klövern inte som Balder

Ekonomi/Finansiering Den senaste tiden har flera fastighetsbolag presenterat olika typer av finansieringslösningar. För Fastighetssverige förklarar Klöverns finanschef Jens Andersson varför bolaget valde ett MTN-program, vilka som inspirerat till draget – och varför man gör tvärt emot Balder när det gäller preferensaktierna.


Klövern upprättar MTN-program

Bolag Klövern avser att upprätta ett Medium Term Note-program med en ram uppgående till tio miljarder kronor, säkerställt med en pool av tillgångar.


Klövern höjer sina finansiella mål

Ekonomi/Finansiering Klövern upprättar ett program för företagscertifikat och justerar upp två finansiella mål.


Här är Nymans efterträdare

Karriär Britt-Marie Nyman slutade som finans- och IR-ansvarig på Klövern. Hennes efterträdare är nu klara.


Catella stärker inom transaktion och finansiering

Karriär Catella anställer fyra nya medarbetare, två finanseringsspecialister och två personer som ska jobba med transaktioner.