Image

Brostaden siktar på klimatneutralt bestånd

Energi/miljö Brostaden tar hjälp av hållbarhetskonsulten Respect för att att klimatneutralisera utvalda fastigheter. Målsättningen är att hela beståndet ska bli helt klimatneutralt.
Publicerad den 15 September 2011

- Det är viktigt för Brostaden att ligga i framkant när det kommer till miljö- och hållbarhetsfrågor. Vi ser klimatneutralitet som ett naturligt steg efter Green Building-certifieringen, säger Anders Hallquist, marknadschef på Brostaden.

Brostaden var det första företaget i Europa som blev Green Building-partner på företagsnivå.

- Detta är ett centralt steg i Brostadens redan ambitiösa arbete. Fastighetsbranschen bidrar till ökade koldioxidutsläpp och det finns ingen tvekan om att de måste ta sitt ansvar. Det gör Brostaden. Deras klimatinitiativ bidrar till ett långsiktigt hållbart arbete och samhälle vilket in sin tur genererar hållbara affärer, säger Gunilla Hadders, vd för Respect.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige