Image
Palettens Förskola Översikt.
Palettens Förskola Översikt.

Brinova tecknar ett 25-årigt hyresavtal med Kristianstad kommun

Bolag Brinova utvecklar kvarteret Bajonetten med nya bostäder, livsmedelsbutik och förskola.
Publicerad den 14 Juli 2020

Brinova har tecknat ett 25-årigt hyresavtal med Kristianstad kommun avseende en förskola som uppförs på fastigheten Kristianstad Bajonetten 6

Brinova utvecklar kvarteret Bajonetten med nya bostäder, livsmedelsbutik och förskola. Förskolan, som fungerar både för dag- och nattverksamhet, är en viktig del av utvecklingen av kvarteret, med en yta på cirka 2 300 kvm, 6 avdelningar, tillagningskök och personaldel.

Detta blir en unik enhet med stora lekytor både på innegården och på taket. Förskolan uppförs med hänsyn till en hållbar framtida förvaltning, där materialval utgörs av material som uppfyller kraven enligt Basta och Sunda Hus. Inflyttning är beräknad till 1 januari 2022.

– Det är glädjande att vi så snabbt har kunnat komma i skarpt utvecklingsläge i kvarteret som vi förvärvade 2019, där förskolan blir en viktig komponent, säger Brinovas vd Per Johansson.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Styrelsesammansättning à la Mindus: Så här har fastighetsbolagen avkastat

Bolag Äger ledamöterna aktier för mer än fem gånger årsarvodet? Och leder ett större ägande hos ledamöterna till högre avkastning? David Mindus lyfte frågan i sitt hyllade vd-ord i Sagax årsredovisning. Vi har undersökt hur det ser ut i fastighetsbolagen – och hur avkastningen har varit för de olika kategorierna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY