Image
Brogården 3.
Brogården 3. Bild: Brinova.

Brinova tecknar avtal om uppförande av nytt omsorgsboende i Bromölla

Bolag Brinova har tecknat 25-årigt hyresavtal med Bromölla kommun för ett nytt omsorgsboende samt lokaler för hemtjänsten som ska uppföras i kvarteret Lugnet 9 i centrala Bromölla.
Publicerad den 24 Oktober 2020

På samma tidpunkt tecknas ett förvärvsavtal för fastigheten Lugnet 9 som innehåller ett befintligt omsorgsboende. Detta omsorgsboende kommer att vara i drift tills det nya står klart, preliminärt i juni 2022. Fastigheten förvärvas av Bromöllahem för 15 miljoner kronor och har en uthyrningsbar yta om 1 100 kvadratmeter.

Fastigheten innehåller idag två sammanbyggda byggnader, varav en ska rivas för att ge utrymme för att uppföra det nya omsorgsboendet som ska bestå av 40 lägenheter och allmänna ytor, drygt 3 000 kvadratmeter samt cirka 575 kvadratmeter för hemtjänsten.

Byggnaden som inrymmer det befintliga omsorgsboendet kommer i etapp två konverteras till ett 20-tal hyresbostäder och en lokal som kommunen förhyr, och beräknas stå klar preliminärt i september 2023.

På fastigheten pågår en planändring för att kunna uppföra ytterligare bostäder som beräknas stå klara preliminärt i december 2022.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige