Image

Branschens mest uthållige vd?

Karriär I Fastighetssveriges senaste pappersmagasin presenteras en av branschens mest uthålliga vd:ar. - Visst har jag nytta av det även i arbetet. Att bygga bolag handlar om att hålla ut, det är inget sprintlopp, säger Henrik Granström, 39, Newsecs nye vd.
Publicerad den 11 September 2012
Henrik Granström. Bilder: David Schmidt. Bild: David Schmidt
Henrik Granström. Bilder: David Schmidt. Det råkade vara cirkus i närheten vid foto-tillfället... Bild: David Schmidt
Det råkade vara cirkus i närheten vid foto-tillfället...

Henrik Granström, uppvuxen i lappländska Vilhelmina, ser sig själv som en typisk norrlänning; tycker om att jaga, fiska och vandra i fjällen.

- Jo, jag är en sådan som kör med tre extralysen på bilen, skrattar han.
I det norrländska finns också envisheten, vinnarskallen – som har fört honom både till toppen på Newsec och genom fysiska utmaningar som de flesta av oss tycker är ganska vansinniga.

- Det mest extrema jag har gjort var väl Styrkeprøven, ett cykellopp på 54 mil, från Trondheim till Oslo. Det tog över 20 timmar, och det regnade de första 35 milen. De sista timmarna var helt fruktansvärda. Ett annat lopp som var i klass med det var Jotunheimen Rundt, 43 mil långt, upp på tre höga fjäll, och en sammanlagd stigning på 4 600 höjdmeter. Loppets slogan var ”för de tuffaste av de tuffa”, och det var verkligen hårt.

Genom åren har Henrik Granström också genomfört ett antal Vätternrundor, Vasalopp och Iron Mans (triathlondisciplinen som inleds med 3,8 kilometer simning, varefter man cyklar 18 mil och avslutar med att springa ett maraton, 42 kilometer).

- Men triathlon är egentligen inte min grej, vi norrlänningar simmar ju aldrig, säger Henrik Granström.


Läs hela artikeln, där Henrik Granström ger sin syn på sin nya roll, i Fastighetssveriges senaste pappersmagasin. Du hittar det här, och artikeln om Granström finns på sidorna 26-28.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige