Image
Bonava säljer 313 hyreslägenheter i Finland.
Bonava säljer 313 hyreslägenheter i Finland. Bild: Bonava

Bonava säljer 313 hyreslägenheter i Finland

Transaktioner Bonava säljer 313 hållbara hyreslägenheter i Helsingforsregionen, Finland, till investeraren Taaleri. Affären inkluderar tre hyresrättsprojekt och uppgår till 85 miljoner EUR. De första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas till kund under det fjärde kvartalet 2023. Projekten har en stark hållbarhetsprofil och kommer bland annat att uppföras för att uppfylla kraven för energiklass A.
Publicerad den 20 September 2022
Annons
Image

– Denna viktiga affär stärker vårt utmärkta samarbete med Taaleri. Vi uppskattar att energieffektivitet och klimatförändringarna står på Taaleris agenda. Bonava har åtagit sig att halvera utsläppen i värdekedjan från 2018 års nivå till 2030. Vårt mål är att förbättra energieffektiviteten och främja lösningar med låga koldioxidutsläpp. Med de lösningar som implementeras nu tar vi återigen konkreta steg mot detta mål, säger Riku Patokoski, affärsenhetschef, Bonava Finland.

Projektet Tinantie, vilket beräknas att färdigställas och överlämnas till kund under det fjärde kvartalet 2023, är beläget i Kirkkonummi invid järnvägsstationen och nära en av ringvägarna som på 25 minuter leder rakt till hjärtat av Helsingfors. Fastigheten är ett av de mest centrala i området Masala vilket innebär god service, närhet till skolor och kollektivtrafik. I närheten av det kommande grannskapet finns även tillgång till ett brett utbud av sportaktiviteter.

Projekten Sitadelli 5 och 6, vilka beräknas att färdigställas och överlämnas till kund under det första halvåret 2025, kommer att komplettera Bonavas grannskap i Vuosaari, östra Helsingfors. Grannskapet är beläget med närhet till köpcentrum, skolor och service, och ligger en kort promenad från havet, där stranden och naturmiljön möjliggör utomhusaktiviteter.

Samtliga projekt har en stark hållbarhetsprofil och ska byggas för att uppfylla kraven för energiklass A och i projektet Tinantie ska bygganden uppföras med grön betong. Samtliga byggnader ska utrustas med solpaneler.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten svarar på kritiken från Bonava och Roschier

Juridik Tidigare i veckan publicerade Fastighetssverige kritik från Bonava och advokatbyrån Roschier som gällde att Svea hovrätt tagit fram en beräkningsmodell för hur presumtionshyror kan höjas i takt med den lokala hyresökningen. Nu svarar hovrättsrådet Mats Holmqvist på kritiken.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige