Image
Björn Ulvaeus.
Björn Ulvaeus. Bild: Axel Ohlsson

Björn Ulvaeus storsäljer i Alm Equity – "Skyfflar ner pengar i svarta hål"

Bolag Björn Ulvaeus säljer Alm Equity-aktier för 625 miljoner kronor. Köpare är Aeternum Capital, Odin Fonder och Alcur Fonder.
Publicerad den 22 April 2021

Ulvaeus, genom bolaget Kopparnäset AB, kvarstår som långsiktig ägare med en aktiepost om 200 000 aktier, motsvarande cirka 1,8 procent röstandelar.

– Vi som är verksamma i “live Entertainment"-industrin skyfflar just nu ner pengar i svarta hål på grund av pandemin. Jag är extremt involverad i nöjesbranschen både i Sverige och utomlands och jag har en orubblig tro på att vi ska komma i gång igen. De här pengarna ska användas till att hålla ut, släcka bränder och till investeringar i anläggningar och projekt. Mitt förtroende för Joakim Alm och Alm Equity är orubbat, vilket visas av att jag ligger kvar med en stor aktiepost, säger Björn Ulvaeus.

Vegard Søraunet, investment director i nystartade Aeternum Capital:
– Alm Equity har gjort en fin resa de senaste 15 åren. Vi ser också positivt på de fortsatta möjligheterna på marknaden för mindre lägenheter både i Stockholm och andra storstäder på sikt. Vi ser stora dolda värden i Alm Equity och vill vara en långsiktig och aktiv ägare som stöttar bolaget på den vidare resan. Synliggörandet av värden, som startade med Svenska Nyttobostäder är vi positiva till och vi tror att många har missat det här bolaget på Stockholmsbörsen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY