Image

Bengtsson visar upp sig själv och Aberdeen på Expo Real

Expo Real Göran Bengtsson är på Expo Real för första gången som vd för Aberdeen Asset Management. Avsikten med deltagandet är att visa upp både sig själv och Aberdeens produkter ytterligare. - Jag ska marknadsföra Aberdeen och visa att jag är vd, säger Göran Bengtsson.
Publicerad den 6 Oktober 2011
Göran Bengtsson. Foto: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Göran Bengtsson. Foto: Eddie Ekberg.

Göran Bengtsson tillträdde som vd för Aberdeen så sent som i juni i år. Innan dess var han på Ericssons fastighetsavdelning i Dallas i ett år. Han har också hunnit med en sväng på NLP och mellan åren 1999 och 2007 var han på GE Capital Real Estate. Men det är förstås tjänsten han har nu som är kronan på verket i hans karriär.
- Ja, det kan man kanske säga. Jag är väldigt positivt överraskad så här långt. Aberdeen är ju ett stort bolag med 30 miljarder kronor under förvaltning och 90 personer anställda, förvaltning borträknat, bara i Sverige. Och jag tycker ändå att jag snabbt har kommit in i jobbet, säger Göran Bengtsson.

Till skillnad från när han varit på Expo Real i sina tidigare roller är det nu jakten på affärer som är i centrum. Vilket Göran Bengtsson trivs väldigt bra med.
- Det handlar om att leta och hitta nya investerare och det är väldigt kul.

Göran Bengtsson är inte den som fyller dygnets alla timmar med möten, han anser att det är lika viktigt att lämna en del luft i kalendern.
- Jag tycker man ska ha 50 procent luckor så du hinner med spontanmötena. Jag menar, hur kul är det till exempel att inte hinna stanna och snacka lite med en gammal kollega bara för att man har bråttom till ett möte, undrar Göran Bengtsson.

Om du kommer att höra talas mer om Aberdeen och dess vd framgent är det ingen slump.
- Vi ska öka synligheten väsentligt framöver och berätta mer om hur duktiga vi faktiskt är. För min del handlar det om att jag ska synas mer på seminarium och liknande. Och förstås på såna här tillställningar som Expo Real, säger Göran Bengtsson.

Vad gäller affärsverksamheten på Expo Real har han drömscenariot klart för sig.
- Det vore att träffa ett antal nya investerare och ta i hand med en gång, säger Göran Bengtsson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Areim utveckla sitt nya palats – och sin kontorsportfölj

Bolag Areim gör ett nytt tungt förvärv på Stockholms kontorsmarknad. Efter köpet av Grönstedska palatset berättar Julia Mejegård, Head of Investments Sweden, om planerna för utveckling av Grönstedska palatset, synen på kontorsportföljen i dagsläget, hur man vill utveckla sin kontorsportfölj i Stockholm framöver och vilka delar av staden man ser som attraktiva för nya förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige