Image

BDO hyr 4 000 kvadratmeter av Bonnier

Uthyrning Rådgivnings- och revisionsbyrån BDO flyttar till Sveavägen 53 där Bonnier Tidskrifter huserade i nära hundra år. Fastigheten Magasinet nu på att renoveras och omvandlas till kontorshus. BDO väljer att hyra nära hälften av kontorsytan om totalt 8 000 kvadratmeter och flyttar in under hösten 2018.
Publicerad den 21 December 2017

– Att välja ny lokal för sin verksamhet är ett strategiskt viktigt beslut, i och med flytten kommer vi att sitta i nyrenoverade, moderna lokaler som är anpassade för oss och för ett modernt och framtida arbetssätt. Dessutom centralt mitt på dynamiska Sveavägen, en stor fördel för både kunder och medarbetare. Vi ser fram mot samarbetet med Bonnier Fastigheter och Bonnier Service, säger Jakob Tenselius, regionchef och auktoriserad revisor på BDO.

– Vi välkomnar BDO och är mycket glada att de ser sin framtid i Magasinet. Lokaler med flexibla lösningar via gemensamma funktioner är starkt efterfrågade, och här har BDO och övriga hyresgäster kunnat forma ytan efter just sina behov. Magasinet erbjuder bland annat gemensam reception, touch down-arbetsplatser i loungemiljö och gemensamma konferensrum, vilket ger hyresgästerna ett effektivt nyttjande av lokalerna, säger Sara Olsson, uthyrningsansvarig på Bonnier Fastigheter.

– Vi har upplevt ett oerhört stort intresse för Magasinet, den unika produkt som skapas med stora öppna ljusa ytor, moderna ytskikt och effektiva planlösningar i en klassisk byggnad. Det servicekoncept som Bonnier skapat för fastigheten har bidragit ytterligare. I dag har vi endast 360 kvm kvar att hyra ut. säger Jessica Gräsberg på Cushman & Wakefield, som har uthyrningsuppdraget.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige