Image

Bonnier Fastigheter tar steget in i Uppsala

Transaktioner Bonnier Fastigheter köper Stationsgallerian i Uppsala, bestående av fastigheterna Fålhagen 70:1 och Fålhagen 70:3, från SPP Fastigheter.
Publicerad den 2 Maj 2018
Stationsgallerian i Uppsala. Bild: Tor Johnsson
Stationsgallerian i Uppsala.

Förvärvet är Bonniers första i Uppsala. Fastigheterna inrymmer ett kontorshus, Stationsgallerian, på cirka 12 700 kvadratmeter samt en intilliggande garagebyggnad med cirka 150 garageplatser, båda är fullt uthyrda. Fastigheterna ligger med direkt närhet till Uppsala centralstation.

– Uppsala är en intressant region med stor potential. Vår målsättning är att bli en lokal långsiktig aktör genom att förvärva ytterligare kontorsfastigheter i framför allt närområdet till de nu köpta fastigheterna samt i andra bra citynära lägen i Uppsala, säger transaktionsansvarig Björn Boestad på Bonnier Fastigheter.

– För Storebrand/SPP har det varit viktigt att hitta en köpare som fortsätter att ha ett långsiktigt engagemang i fastigheten och närområdet, Bonnier Fastigheter är en sådan fastighetsägare, säger Marita Loft, vd för Storebrand Fastigheter.

– Bonnier Fastigheter har under flera år haft en positiv utveckling och i vår nuvarande strategi ingår en fortsatt tillväxt på nya prioriterade marknader där Uppsala ingår. Det känns väldigt bra att kunna ta första steget in på Uppsalamarknaden genom detta förvärv, säger Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter.

Bonnier Fastigheter tillträder fastigheterna den 2 maj. Säljarens rådgivare var CBRE.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige