Image

Barken Viking i ny regi

Uthyrning Higab har skrivit avtal med Ess Hotell, som 1 april tar över verksamheten på fartyget Barken Viking.
Publicerad den 28 Februari 2013

Barken Viking – som har en fastighetsbeteckning trots att det är en båt - är det största segelfartyg som har byggts i Norden.

- Att hitta hyresgäst till en så annorlunda byggnad som Barken Viking är en utmaning,
säger Johan Carlsson, affärsområdeschef på Higab.

- Men vi tror att de planer som Ess Hotell har kommer att ge både Viking och området ett lyft i rätt riktning, fortsätter Johan Carlsson.

Ess Hotell planerar att gradvis utveckla och förnya Barken Viking, bland annat genom att bygga en fisk- och skaldjursrestaurang på övre däck.

- Läget mitt i hjärtat av den nu framväxande Älvstaden känns extra inspirerande, pulsen
kommer att höjas i det här området nu och vi vill gärna bidra till den positiva utvecklingen, säger Jonas Stenberg, vd på Ess Hotell.

Ess Hotell har hotell- och restaurangverksamhet på ett flertal ställen i landet, till exempel Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad och Palace Hotell i Göteborg.

Barken Viking byggdes 1906 vid Burmeister & Weins skeppsvarv i Köpenhamn.
Barken är byggd som skolfartyg och seglade som sådant på världshaven under många år. 1951 köpte Göteborgs Stad fartyget för att rymma sjömans- och kockskola och Viking är allt sedan dess en bekant silhuett i staden. Barken Viking är en av tio kvarvarande fyrmastade barkar i världen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Många fastighetsbolag tar för lätt på sälj och uthyrning"

Bolag Under 2022 tog han steget från NCC till en tillvaro som konsult. Nu återvänder Marcus Sandahl till tillvaron som anställd när han blir sälj- och uthyrningschef på Platzer. För Fastighetssverige berättar Marcus Sandahl om nya tjänsten, sin syn på Platzer, Johanna Hult Rentschs betydelse för beslutet att ansluta till bolaget, om lärdomarna från konsultverksamheten och om sista tiden med uppdraget på Hufvudstaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige