Image

ÅWL stärker inom kommersiella fastigheter

Bygg/Arkitektur ÅWL Arkitekter satsar nu på att expandera och få fler projekt inom kommersiella fastigheter. Två nyckelpersoner har rekryterats för att stärka arkitektbyråns kompetens på området – Sven Ostner som blir ny affärsområdeschef för kommersiella fastigheter och Håkan Steinbüchel som tar plats i styrelsen.
Publicerad den 21 Maj 2015
Sven Ostner. Bild: ÅWL
Sven Ostner. Håkan Steinbuchel. Bild: ÅWL
Håkan Steinbuchel.

De ska nu utveckla arbetet med i första hand kontor och handelsplatser, men även skolor, idrottshallar och simhallar.

- På ÅWL arbetar vi integrerat med arkitekter för hus, landskap och stadsbyggnad när vi utformar kommersiella fastigheter, och vi är övertygade om att detta är en fördel gentemot många andra. Att tillsätta en affärsområdeschef är ett sätt för oss att fokusera på ett segment där vi redan kan visa upp en rad lyckade projekt, säger Jacob Haas, vd för ÅWL Arkitekter.

Affärsområdeschefen för kommersiella fastigheter kommer arbeta tillsammans med ca tio personer på ÅWL:s kontor i Stockholm och Norrköping. Sven Ostner har tidigare varit arkitekt i Tyskland och Storbritannien och flyttade för tio år sedan till Sverige. Här har han bland annat arbetat med Capio S:t Görans Sjukhus i Stockholm och kvarteret Hunden i Luleå, och internationellt finns flera kontorshus i centrala London såväl som Ove Arups huvudkontor på meritlistan.

- Jag har länge jobbat med att fånga upp internationella tendenser och se hur de kan relatera till den svenska marknaden. Det finns tekniker som är etablerade utomlands men inte fått något genomslag i Sverige, och som skulle kunna leda till både billigare och snabbare byggnationen med ökad kvalitet. Det här är något jag vill att våra kunder ska få nytta av, säger Sven Ostner.

Håkan Steinbüchel blir ÅWL:s första externa styrelseledamot. Han har tidigare varit vd i en rad fastighetsbolag som främst förvaltar kommersiella fastigheter, såsom Specialfastigheter, Vasallen, NK Stockholm och Skavsta flygplats. Det handlar om handelsplatser, infrastruktur och kontor.

- Eftersom jag kommer utifrån kan jag ge en extern syn på företaget som jag tror kan vara till hjälp. Dessutom har jag en lång bakgrund i strategiska frågor för fastighetsbolag, säger Håkan Steinbüchel.

Han driver idag konsultbolaget Steinbüchel & Partners, och är även styrelseordförande för Näringslivsbolaget i Nyköpingsregionen och ledamot i Statens bostadsomvandling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige