Image
Bild: Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg påbörjar NOD – investerar 700 miljoner kronor

Bygg Atrium Ljungberg har nu tagit beslut om att till hösten påbörja bygget av NOD i Kista. Den första etappen omfattar 15 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Ett tioårigt hyresavtal om cirka 7 100 kvadratmeter har tecknats med Stockholms universitet.
Publicerad den 26 Maj 2011
Nu påbörjar Atrium Ljungberg NOD i Kista. Bild: Scheiwiller Svensson. Bild: Atrium Ljungberg
Nu påbörjar Atrium Ljungberg NOD i Kista. Bild: Scheiwiller Svensson. Ingalill Berglund. Bild: Atrium Ljungberg. Bild: Atrium Ljungberg
Ingalill Berglund. Bild: Atrium Ljungberg.

Kvarteret NOD ska skapa framtidens akademiska miljö och uppföras i nära samverkan med Stockholms universitet.

De 7 100 kvadratmeterna som universitetet nu har tecknat kontrakt för ska en av Stockholms universitets största institutioner, Institutionen för data- och systemvetenskap (DSV), bedriva utbildnings- och forskningsverksamhet i.

DSV:s inflyttning kommer att ske i juli 2014.

- Vi vill ha ännu fler kontakter med omgivande samhället, förklarar Love Ekenberg, prefekt på DSV. Vi vill vara öppna och tillgängliga för alla människor, och visa upp något av allt det spännande som våra forskare håller på med.

Kvarteret NOD kommer fullt färdigställt att omfatta totalt cirka 25 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Investeringen för hela projektet beräknas uppgå till drygt 700 miljoner kronor.

Tanken är att entréplanet ska bestå av publika ytor med exempelvis digitalt center, café och restaurang. Huset kommer dessutom, utöver lärande och forskning, innehålla kontorsmiljöer där ambitionen är att ge plats för små- och medelstora nystartade företag inom informations- och kommunikationsteknologi (ICT) och attrahera nya innovativa verksamheter till Kista.

- Det är mycket glädjande att vi har tecknat avtal med Stockholms universitet och DSV:s verksamhet kommer att vara ett stort och viktigt inslag i NOD, kommenterar Ingalill Berglund, vd för Atrium Ljungberg.

- Nu kan vi starta första etappen i förverkligandet av hela Kvarteret NOD. Där vill vi sammanföra lärande, akademi, forskning, kultur och näringsliv och skapa en öppen, kreativ och dynamisk mötesplats för alla som arbetar, besöker och bor i Kista.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige