Image
Norrtälje.
Norrtälje. Bild: Wikimedia commons

Arwidsro byggstartar 204 lägenheter i Norrtälje

Bygg/Arkitektur Arwidsro byggstartar nu 204 hyresrätter i området Övre Bryggårdsgärdet. De 204 lägenheterna i kvarteret Förrådet 2 är fördelade på tre hus. – Utan det statliga investeringsstödet hade det inte varit möjligt, säger affärsområdeschef Tobias Kjellin.
Publicerad den 1 November 2023

– Vi är stolta över att byggstarta i rådande marknadsläge där vi hjälper till att stävja bostadsbristen och byggkrisen. För oss är det viktigt att fortsätta bygga med kvalitet och att ta långsiktigt ansvar för att skapa bestående livsmiljöer. Tack vare det investeringsstöd vi är beviljade kan vi satsa extra på bland annat energiprestanda och ändå ha skäliga hyror. Projektet genomförs i enlighet med vårt nya gröna ramverk säger Peter Zonabend, vd Arwidsro.

Området Övre Bryggårdsgärdet är en utveckling av Norrtälje stad och när stadens centrala delar växer är tanken att identiteten ska behållas genom att de nya bostadskvarteren.

– Unikt för detta projekt är även att vi prioriterat cykeln framför bilen. Här får cykeln en egen entré varifrån du snabbt når din lägenhet, säger Tobias Kjellin, Affärsområdesansvarig Arwidsro.

Projektet genomförs tillsammans med UBAB och BYGR och har ett uppskattat värde vid färdigställande om cirka 345 miljoner kronor. Första spadtaget togs den 31 oktober och inflyttning är beräknad till december 2025.

– Ett av de främsta skälen till att vi kan genomföra projektet är att alla inblandade har arbetat nära varandra. Tillsammans har vi haft viljan och modet att komma med förslag på hur vi kan bygga smart, hållbart och effektivt. De inblandades engagemang har slagit igenom stort. Utan det statliga investeringsstödet hade det inte heller varit möjligt, avslutar Tobias Kjellin.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige