Image
Magnus Andersson
Magnus Andersson Bild: Aros Bostad

Aros köper utvecklingsprojekt i Huddinge

Transaktioner Aros Bostadsutveckling AB fortsätter sin tillväxtresa och förvärvar sex fastigheter i Snättringe genom ett JV med Frentab. Bostadsprojektet är Aros Bostads första projekt i Huddinge kommun. Ambitionen är att redan 2021 påbörja produktionen av ett nytt bostadsområde med totalt 160 bostadsrätter, fördelade på flerbostadshus och radhus.
Publicerad den 17 December 2020

Aros Bostad har förvärvat fastigheterna Putsaren 1 - 4, Poeten 1 och Postiljonen 10 i ett JV med Frentab, där Aros Bostads andel uppgår till 51 procent. Detaljplan finns redan för fastigheterna, vilken ger möjlighet att utveckla cirka 120 lägenheter och 40 småhus. Den totala utvecklingsarean motsvarar drygt 16 700 kvadratmeter ljus BTA.

Aros Bostads andel i projektet genomförs i två olika strukturer, där flerbostadshusen förvärvas genom Aros Bostads fjärde fond, Aros Bostad IV, och småhusdelen förvärvas helt av Aros Bostad.

Fastigheterna är belägna i ett naturområde utmed Gamla Stockholmsvägen, angränsande till befintliga bostadsområden samt Källbrinks idrottsplats och skola. Området har goda kommunikationsmöjligheter och direkt närhet till Gömmarens naturreservat. Det nya bostadsområdet beräknas vara färdigställt i början av 2023.
– Vi ser fram emot att utveckla detta attraktiva bostadsprojekt i samarbete med Frentab. Huddinge är en ny marknad för Aros Bostad och förvärvet går helt i linje med Aros Bostads tillväxtstrategi. Vi har som mål att uppnå 800 – 1 000 bostäder i pågående produktion genom att expandera till nya marknader i kombination med att bredda vår bostadsprodukt inom ett lägre prissegment, säger Magnus Andersson, vd för Aros Bostad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige