Image

Aros köper ut medinvesterare i Täby

Transaktioner Aros Bostad förvärvar samtliga aktier i Viggbyholm Utvecklings AB. Tidigare ägde externa investerare 75 procent.
Publicerad den 31 Januari 2017

Genom förvärvet skapar Aros Bostad förutsättningar för att utveckla cirka 23 000 kvadratmeter BTA bostadsbyggrätt samt cirka 8 000 kvadratmeter BTA kommersiell byggrätt motsvarande cirka 250 lägenheter och radhus i ett mycket attraktivt läge i Viggbyholm i Täby kommun.

Aros Bostad har tidigare samägt projektet tillsammans med externa investerare från vilka Aros Bostad nu förvärvar resterande 75 procent. Förvärvet går i linje med Aros Bostads strategi om fortsatt expansion och ökad närvaro i attraktiva tillväxtkommuner i Stockholmsregionen.

- Vi tror fortsatt mycket på Täby, en expansiv kommun i stark tillväxt med ett utmärkt geografiskt läge vid Roslagsbanan. Viggbyholm är mycket attraktivt beläget i Täby med goda kommunikationer och med nära tillgång till både idrottsanläggningar, service, fritids- och grönområden. Genom denna transaktion står vi som ensamma ägare till ett markområde med en spännande utvecklingspotential i ett intressant läge för bostadsutveckling, säger Samir Taha, vd och partner på Aros Bostadsutveckling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige