Image
Aros Bostad tecknar avtal med Moelven och startar nytt bostadsprojekt i Nacka.
Aros Bostad tecknar avtal med Moelven och startar nytt bostadsprojekt i Nacka. Bild: Aros

Aros Bostad tecknar avtal med Moelven – startar nytt bostadsprojekt i Nacka

Bolag Aros Bostad har tecknat avtal avseende en totalentreprenad med Moelven och produktionsstartar därmed Ektorpsbacken i Nacka. Utvecklingsprojektet omfattar totalt 52 lägenheter i ett bostadshus, med stommar och fasader av trä.
Publicerad den 18 November 2021

Magnus Andersson, vd Aros Bostad säger:
– Ektorpsbacken är vårt fjärde projekt i Nacka och det femte utvecklingsprojektet som vi startar i år. Vi har inväntat en ny detaljplan för området så det är roligt att äntligen kunna starta projektet. Ektorpsbacken ligger inom ett etablerat villakvarter och jag tycker att vi har lyckats få till arkitekturen i samspel med både omkringliggande bebyggelse och de gamla ekarna som bevaras intill huset.

Huset har träfasad och industriellt producerade stommar av trä, vilket ger ett både sunt och byggnadsmässigt effektivt hus. Bostadsprojektet, som är ritat av DinellJohansson, genomförs inom fonden Aros Bostad III och förväntas vara färdigställt under våren 2023. Den nya detaljplanen för området vann laga kraft under sommaren 2021.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ola Serneke efter accepten: "Frågorna om Doxa har varit många"

Transaktioner Under måndagen färdigställdes det bud som nu gjort att Doxa har tagit över mer än 90 procent av Serneke Group. Ola Serneke säger till Fastighetssverige att det ska bli kul att komma in i ett nytt och större sammanhang.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige