Image

Arkitema vinner uppdrag i Danmark

Bygg/Arkitektur Det skandinaviska arkitektkontoret Arkitema Architects har i ett internationellt team tillsammans med bland annat Karres en Brands (NL) utvecklat en ny översiktsplan för förstaden Naerheden, Hedenhusen i utkanten av Köpenhamn. Nu står Team Arkitema i startgroparna för den fortsatta processen.
Publicerad den 8 September 2014
Arkitema har utvecklat en ny översiktsplan för förstaden Naerheden, Hedenhusen i utkanten av Köpenhamn. Bild: Arkitema
Arkitema har utvecklat en ny översiktsplan för förstaden Naerheden, Hedenhusen i utkanten av Köpenhamn.

Totalt deltog tre team i parallelluppdraget om Naerheden. Styrelsen för Naerheden har beslutat att kombinera de bästa idéerna från alla tre förslag i en slutlig utvecklingsplan som tar utgångspunkt i team Arkitemas fysiska plan.

Team Arkitema har skapat en stadsdel som integrerar naturlig rörelse genom parkstråk, mötesplatser och varierade bostadsgrupperingar. Dessa element gör Naerheden till något helt annat än den funktionsuppdelade och ofta monotona förstad som man ser idag.

Samtidigt utvecklas och nyskapas förstadens välkända kvaliteter, som till exempel närhet till naturen, skolor och sociala gemenskap.

- I detta uppdrag är Arkitema Architects med och sätter dagordningen för utvecklingen av danska städer. Vi föreslår en utvecklingsplan som kopplar sociala, tekniska, landskapsmässiga och ekonomiska lösningar med nya metoder, där framtidens medborgare och byggsektorn deltar i utvecklingen av stadsdelen, så Naerheden blir den plats i Danmark där man får störst möjlighet att påverka utvecklingen av den egna staden och områdena i närmiljön, säger Stig Ammitzbøll, Kreativ ledare på Arkitema Architects.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige